Jó reggelt!

Ma Márk és Ányos ünnepelnek, és ha már az idő továbbra is ilyen szomorkás, vidítsátok fel ti a napjukat!

Egy női témával jövünk ma, amiről viszont a fiúknak, férfiaknak sem árt, sőt, illik tudniuk: ez a menstruáció és a vele járó egészségügyi és anyagi kihívások. Igaz, hogy közvetlenül csak a nőket érinti, viszont hogy ők hogyan érzik magukat, az – jobb ezt időben megtanulni – nem mindegy a fiúknak sem. Nem ajánlatos fittyet hányni rá!

A fitty egyébként a népnyelvben ujjal pattintást jelentett. És amikor valaki fittyet hányt vagy vetett, akkor azzal a kutyát hívta, vagy így fejezte ki valaki iránti lenézését. Innen származik a fittyet hány kifejezés, és annyit jelent: nem törődik valamivel.

De lesznek a menstruációnál könnyedebb témák is, például az UNICEF Paddington macis programja, aminek bejelentésén tegnap mi is ott voltunk.

A mai nap nem mellesleg az Alaptörvény napja. Hogy mi is az Alaptörvény, vagyis az alkotmány, arról írtunk már nektek, ide kattintva elolvashatjátok.

Kellemes olvasgatást kívánunk nektek mára!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Vannak országok, ahol tilos a suliban mobilozni

Nálunk pedig nemsokára korlátozzák a használatát az iskolában.

Te milyen gyorsan gépelsz az orroddal?

Egy újabb kiváló világrekord!

Jó reggelt!

Baromi meleg lesz ma!