Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ma Márk és Ányos ünnepelnek, és ha már az idő továbbra is ilyen szomorkás, vidítsátok fel ti a napjukat!

Egy női témával jövünk ma, amiről viszont a fiúknak, férfiaknak sem árt, sőt, illik tudniuk: ez a menstruáció és a vele járó egészségügyi és anyagi kihívások. Igaz, hogy közvetlenül csak a nőket érinti, viszont hogy ők hogyan érzik magukat, az – jobb ezt időben megtanulni – nem mindegy a fiúknak sem. Nem ajánlatos fittyet hányni rá!

A fitty egyébként a népnyelvben ujjal pattintást jelentett. És amikor valaki fittyet hányt vagy vetett, akkor azzal a kutyát hívta, vagy így fejezte ki valaki iránti lenézését. Innen származik a fittyet hány kifejezés, és annyit jelent: nem törődik valamivel.

De lesznek a menstruációnál könnyedebb témák is, például az UNICEF Paddington macis programja, aminek bejelentésén tegnap mi is ott voltunk.

A mai nap nem mellesleg az Alaptörvény napja. Hogy mi is az Alaptörvény, vagyis az alkotmány, arról írtunk már nektek, ide kattintva elolvashatjátok.

Kellemes olvasgatást kívánunk nektek mára!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kartonból készültek az olimpikonok ágyai

Minden teszt az mutatja, hogy nagyon strapabíróak!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.