A kormány nemcsak könyveket fóliázna, jelez a Szent György-napi béka – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Nemcsak könyveket, de más termékeket, akár játékokat vagy táskákat, pólókat is lefóliázna a kormány. A szigorítás olyan termékekre vonatkozik, amelyek szerintük öncélúan ábrázolják a homoszexualitást vagy a születési nemtől eltérő önazonosságot, esetleg a születési nem megváltoztatását hirdetik. Ez érinthet akár szivárványszínű játékokat, vagy olyan ruhákat is, amin népszerű LMBTQ képregényhősök, filmszereplők képei vannak. A Magyar Közlönyben megjelent rendeletmódosítás elég általánosan fogalmaz azzal kapcsolatban, hogy pontosan milyen árukról van szó. (24.hu)

Ez valószínűleg problémás játék lehet. kép: lego.com

Egy nappal azután, hogy diákszervezetek bejelentették, hogy szombaton tüntetni fognak a gyermekvédelem mellett a Belügyminisztériumnál, Magyar Péter pont ugyanoda, pont ugyanilyen tüntetést hirdetett meg péntekre. A diákok remélik, hogy A TISZA Párt alelnöke csak figyelmetlen volt és nem direkt szervezett rá a diákok tüntetésére. Arra is nyitottak lennének, hogy közösen tüntessenek. A kormánypárt tegnap éjjel nyújtotta be a gyermekvédelmi törvénycsomagot, ebben jóval szigorúbban büntetnék a pedofil bűncselekmények elkövetőit. (hvg.hu)

Magyar Péter egyébként tegnap élőben válaszolt a TikTokon a nekiszegezett kérdésekre. Egyebek mellett elmondta, hogy új Nemzeti Alaptanterv kell, mert ami most van, az a magolást és a lexikális tudást helyezi előtérbe. Azt is mondta, hogy a magyar menzákon a gyerekek szemetet esznek, a közétkeztetés pedig szerinte három NER-es ember kezében van. Hozzátette, hogy az iskolákat visszaadná az önkormányzatoknak, és megszüntetné a mostani iskolafenntartó szervezetet, a KLIK-et. (telex.hu)

Magyar Péter a TikTokon. kép: youtube/Telex

És még mindig TikTok: átment az amerikai szenátuson az a törvény, ami szerint betilthatják az Egyesült Államokban a platformot, ha azt nem adják el a tulajdonosai. A törvény már csak Joe Biden elnök aláírására vár. Ha ez megtörténik, a TikTok tulajdonosának egy éve van arra, hogy vevőt keressen, különben Amerikában nem lesz majd elérhető a platform. A törvény célja, hogy a kínai tulajdonos ne kémkedhessen, és ne befolyásolhasson amerikai állampolgárokat. (bbc.com)

Ki kellett üríteni az egyik budapesti általános iskolát, mert több gyerek rosszul lett, miután  szúrós gázszagot éreztek. A XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolához 10 mentőautó érkezett, 31 iskolást kórházba vittek kivizsgálásra. A mentők szóvivője szerint senki nincs veszélyben. A katasztrófavédelem munkatársai nem tudtak veszélyes anyagot kimutatni a levegőben. A rendőrség nyomozást indított, hogy kiderítse, mi történt. (MTI)

Az angol Királyi Lovasezred öt lova szabadult el London belvárosában ma reggel. A lovak a járókelők és az autók közt vágtattak, négy ember kórházba is került miattuk. Az egyik ló egy taxival is ütközött, és nekiszaladt egy turistabusznak a rohanás közben. A lovak reggel egy gyakorlatozás alatt szabadultak el, vélhetően megijedtek egy közeli építkezés zajaitól. Azóta mindet befogták, a sérült lovat pedig ellátták. (bbc.com)

Ma Szent György napja van, amihez számtalan népi hiedelem és szokás fűződik. Van, ahol az emberek ilyenkor gyíkot fogtak és ezzel próbáltak gyógyítani például torokgyíkot úgy, hogy a gyík nyakánál végighúzott ujjal megkenték a saját torkukat. Volt, akik szerint a Szent György-napon fogott gyíkkal tudást lehet szerezni. Az Ipoly mentén, ha Szent György-nap előtt megszólalnak a békák, az korai tavaszt és nyarat jelent. A medvesaljai falvakban ugyanez esőtlen nyarat jósol. Bárhogy is van, ha gyíkot vagy békát láttok ma, az biztosan jelent valamit. (sokszinuvidek.24.hu)

pixabay

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?