Jó reggelt!

Ma is marad a fülledt meleg, záporokkal, zivatarokkal. Lassan búcsúzik a tavasz, pár nap múlva június, teljesen elhisszük, hogy nagyon nehéz reggel iskolába menni. Ráadásul a párás meleg miatt ma fáradtabbak, fejfájósabbak, ingerlékenyebbek is lehettek. Még az is lehet, hogy a barátaitokból is sok lesz ma.

Ezért ma arról írunk nektek, hogy hol vannak a határaitok. Amik lehetnek testi és lelki határok is. Ezekre pedig nem árt vigyázni, és jó, ha tudjátok, hogy másoknak illik tiszteletben tartani a ti határaitokat. Nektek meg nem kell mindig mindent eltűrni, nem vagytok ti római katonák. Ők egyébként a Római Birodalom határvonalát limesznek nevezték, ez pedig teleépítették sáncokkal, falakkal és erődökkel és persze vécékkel. Aztán őrizték. Ők aztán tudták, hogy hol van a limeszük! A barbárok mégis folyton átlépték azt. Meg is lett ennek a böjtje.

Janka és Zsanett névnap van, mindkét név a Johanna (Jeanne) francia kicsinyítő képzős megfelelőjének (Jeannette) a magyar helyesírású változata. A Janka ráadásul egy időben még férfinév volt, a János becézett alakjának, a Jankónak az egyik előfordulása. Csak a 19. században kezdték női névként használni.  Akárhogy is, boldog névnapot kívánunk!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Vannak országok, ahol tilos a suliban mobilozni

Nálunk pedig nemsokára korlátozzák a használatát az iskolában.

Te milyen gyorsan gépelsz az orroddal?

Egy újabb kiváló világrekord!

Jó reggelt!

Baromi meleg lesz ma!