Buli és takarítás? Naná!

Ugye te is zenét hallgatsz, miközben a szobádat takarítod? Zenére valahogy minden könnyebben megy. Na de szemetet szedni a tengerparton? Miért is ne!?

kép: Facebook/Plastic Free Woolacombe

Az angliai üdülőfaluban, Woolacombe-ban jelentősen megnőtt a szemétszedő önkéntesek száma, amióta ezt csöndes diszkóval egybekötve hirdetik meg. A jelentkezők fülhallgatókat kapnak. Ezen ugyanaz a zene szól, és hatalmasat lehet bulizni, miközben a strandokon szépen fogy a szemét. A csöndes buli azért jobb, mint a hagyományos, mert a zaj nem zavarja az élővilágot. Ráadásul nagyon vicces lehet nézni kívülről, ahogy több mint 100 ember ugrabugrál ugyanarra a ritmusra, közben pedig egyre tisztább lesz a part. A bulihoz persze DJ is jár.

kép: Facebook/Plastic Free Woolacombe

Amióta bevezették a zenés szemétszedést, egyre több és egyre fiatalabb önkéntes jelentkezik. Azért fontos, hogy sokan legyenek, mert erre a partszakaszra rengeteg szemetet sodor ki a víz, ennek a 90 százaléka pedig műanyag. Ezt pedig nemcsak azért kell összeszedni, hogy több legyen a turista. A műanyag szemét különösen veszélyes az élővilágra. Az itt élő sirályok, lundák (ez is egy madár), fókák és a partok közelében gyakran felbukkanó delfinek is sokkal nagyobb biztonságban vannak, mióta rendszeresen takarítják a partokat. Neked mi a kedvenc takarítós zenéd? Írd meg nekünk!

(bbc.co.uk)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Miért fontos, hogy határt szabjunk az empátiánknak?

Hiába fontos érzés, magunkra is vigyáznunk kell.

A madarak bebizonyították: kevésbé intelligensek, akik zaklatnak másokat

Ha téged is bántottak már a suliban, akkor most figyelj!