Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Eljött május utolsó napja. Az Angélák és a Petronellák örülhetnek a névnapi ajándékoknak. Az Angéla azt jelenti, hogy isten küldötte, azaz angyal. A Petronella pedig a Petróniusz név női változata, ami kősziklát jelent, ugyanúgy, mint a Péter. Ma van a papagájok, valamint a nemdohányzók világnapja is. Nem pontosan tudni, miért került a kettő egy napra, az mindenesetre biztos, hogy még senki sem látott papagájt cigarettázni.

Nyakunkon az önkormányzati és az EP-választás előtti utolsó hétvége, most már minden erről szól majd. Ez a pár nap például a nyilvános vitákról, amik közül eddig a legérdekesebb a tegnap esti tévévita volt. Ilyet ugyanis rég lehetett látni, hasonló nagyszabású nyilvános disputa 2006-ban volt utoljára. Ma megírjuk nektek, hogy miért alakult ez így, és arról is bővebben olvashattok, hogy mi volt a tegnapi vitán.

A hét utolsó tanítási napjára se induljatok esernyő nélkül, sok helyen várható heves zápor, zivatar, akár még felhőszakadás is. Fázni nem fogtok, ha épp nem szakad az eső, akár 30 fok is lehet. És ha az idő miatt rossz kedvetek lenne, jusson eszetekbe, hogy holnaptól a naptár szerint itt a nyár!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Még izgulhatnak a továbbjutás miatt a focidrukkerek, az űrben rekedt két űrhajós – híradó

Az EU megkerülte a magyar vétót az ukránoknak szánt segélynél, egy csacsi pedig jávorszarvasnak állt.

Százötven éves a fogaskerekű

Majdnem megszűnt, de szerencsére még utazhatunk rajta.

Ki ez a Soros György?

Miért lett közellenség? És miért támogatta a fiatal Orbán Viktort?