Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Kellemes meleg, kora nyári nap lesz ma, bár még több helyen felhős lesz az ég, az ernyődre is szükség lehet. A Bulcsú nevű fiúk névnapja van. Az biztos, hogy így csak magyar gyerekeket hívnak, ez ugyanis egy régi magyar eredetű név. A jelentése kétséges, sokak szerint köze van a búcsúhoz, de ez egyáltalán nem biztos.

A nemzeti összetartozás napja van ma. Az 1920-ban aláírt trianoni békeszerződés évfordulójára emlékeznek ma sokan, valószínűleg az iskolátokban is. Az első világháború után, amiben az akkori Magyar Királyság a vesztes oldalon vett részt, a győztesek felosztották az országot. Magyarország elvesztette területe nagyjából kétharmadát, a magyar nemzetiségű lakosainak pedig az egyharmada maradt az új határokon kívül.

Mivel ma amúgy is sokat fogtok nemzetről és egyéb nehéz témákról hallani mindenhol, ezért mi egy kevésbé fajsúlyos, de annál érdekesebb sztorit hoztunk nektek. A Tökéletes Kutyáról olvashattok, akinek még a neve is tökéletes, Mestermű volt. Az 1946-ban született uszkár kitűnő pedigrével, azaz családfával rendelkezett, versenyeket nyert, reklámokban szerepelt. Amerikában ő volt a leghíresebb kutya, mígnem egy nap szőrén-szálán eltűnt. Sosem derült ki, mi lett Mesterművel. Ilyen izgalmak várnak rátok ma a Kispolgáron, de más érdekes sztorikkal is készülünk, na meg a szokásos híradóval este hétkor.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!