Jó reggelt!

Medárd napja van. Fogadjunk, hogy elsőre nem mondanád meg, hogy ez vajon fiú- vagy lánynév! És arra is lenne komolyabb tétünk, hogy egy Medárdot sem ismersz. Ha mégis, éljen sokáig! Medárd napját nagy érdeklődéssel várták a földművesek, a hagyomány szerint ugyanis ha ma esik, akkor még negyven nap csapadékos idő várható. Ha pedig ma száraz lesz az idő, akkor végig erre lehet számítani nyáron. Persze ezeket a népi jóslatokat felfalta már a klímaváltozás, de ki tudja? Mindenesetre meleg és napos időt jeleznek mára, csak elszórtan lehet számítani záporra, zivatarra. És ha azt tippelted, hogy Medárd fiú, akkor nyertél.

Szóval ha örülnél a száraz, meleg nyárnak, akkor drukkolj, hogy ne jöjjön ma zegernye. Se vihornya. De még veheder sem. Ezek mind azt jelentik, hogy zivatar, vagyis vihar. A politikusok viszont valószínűleg erre készülnek, a választás az egyik legviharosabb időszak az életükben. Persze van olyan párt is, aki már nyugodtan hátradőlhet, a közvélemény-kutatások szerint legalábbis. Ma megmutatjuk, milyen eredményt mért az egyik közvéleménykutató vasárnapra, és kíváncsian várjuk, igaz lesz-e az előrejelzés.

És még mielőtt megijednél, hogy mi is teljesen elveszünk a választási hírekben, jönnek a cuki és vicces anyagok is, szokás szerint.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Életeket mentettek a vombatok az ausztrál erdőtűzben

Legalábbis eltűrték, ha az odúikba menekültek a kisebb állatok.

Bezzeg az én időmben!

Régen minden jobb volt? Egy fenét.

Ma ünnepeljük az apukákat!

Itt van az apák napja, énekszó és tánc köszöntse.