Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

A mai nap a tegnapi folytatása lesz, mármint nemcsak filozófiai értelemben, hanem az időjárást illetően is. Az esős, viharos idő után ma ismét jön a felhőszakadás, néha jégeső kíséretében. De legalább napközben akár 32 fok is lehet.

A Lászlók ünneplik a névnapjukat! A szláv Ladislav, Vladislava nevekből lett a László, ami azt jelenti, hogy hatalom és dicsőség.

Ma egy ambivalens, vagyis ellentmondásos, vegyes érzéseket kiváltó figuráról írunk nektek: Julian Assange-ról, aki tizennégy évnyi jogi huzavona, bujkálás és börtön után szabadon hazamehet a szülőhazájába, Ausztráliába. Ő volt az, aki több százezer szigorúan titkos katonai, állami dokumentumot tárt a világ elé. A sajtó- és szólásszabadság drukkerei támogatták őt, de a kormányokat és a politikusokat időnként elképesztően kínos és válságos helyzetbe hozta.

Assange kontinenseken átívelő, hosszú története most véget ért – de mi nem érünk véget, sőt, egész napra hozunk nektek izgalmas olvasnivalókat, hogy ne legyen unalmas a nyári szünet. Tarts velünk!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tusnádfürdőn bulizik a Fidesz, fizetési felszólítást kapott Magyarország – híradó

Megszületett Peti, a Szegedi Vadaspark legújabb borjúfókája.

Mostantól kapható vak Barbie is

A Mattel azt szeretné, hogy senki se érezze kívülállónak magát.

Kicsoda Kamala Harris, aki Amerika első női elnöke lehet?

Joe Biden alelnöke még csak most fog igazán bemutatkozni.