Jó reggelt!!

Már megint itt a hétfő! A hét első napja, amit szinte mindenki utál. Sőt, van aki annyira utálja, hogy emiatt már a vasárnapot is utálja. És ezért inkább a fél hétvégén otthon kuksol, és arra gondol, hogy a hétfő egy utálatos dolog. Sőt, egyenesen ocsmány. Vagyis röcsmög. Ilyenkor nehezebb felkelni is, mindenki jóval szunyákabb, azaz álmosabb, mint más napokon. Ezért mi ma arról írunk nektek, hogy hogyan éljétek túl a hétfőt. Például úgy, hogy élvezitek a mai napsütést. Igaz, ehhez jól fel kell öltözni, mert a hideg még megmarad. De ha a január kellős közepét a tél közepének is tartjuk, akkor már csak egy fél tél van hátra tavaszig.

Ha Amerikában élnétek, ma nem kéne iskolába mennetek. Ott ma ünneplik Martin Luther Kinget, ez az ő napja. King lelkész volt és polgárjogi harcos. Volt egy álma arról, hogy Amerikában a fehéreket és a feketéket ugyanolyan jogok illetik meg. Ma róla is olvashattok bővebben.

Ma a Lórántok és Lorándok ünneplik a névnapjukat. Ez majdnem ugyanaz a név, mindkettő a germán Roland magyarosított változata. A név jelentése dicsőség. A népi bölcsesség szerint aki ezen a napon sok bort iszik, annak később se lesznek szebb napjai. Csak röcsmögök.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kutya meleg és kutyaszorítóból szabadult kutya – híradó kedden

A magyar diákok kreativitása pedig átlagon aluli.

Rekordot döntött az Agymanók második része

Hétvégétől már nálunk is látható a mozikban.

Vannak országok, ahol tilos a suliban mobilozni

Nálunk pedig nemsokára korlátozzák a használatát az iskolában.