Jó reggelt!!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Már megint itt a hétfő! A hét első napja, amit szinte mindenki utál. Sőt, van aki annyira utálja, hogy emiatt már a vasárnapot is utálja. És ezért inkább a fél hétvégén otthon kuksol, és arra gondol, hogy a hétfő egy utálatos dolog. Sőt, egyenesen ocsmány. Vagyis röcsmög. Ilyenkor nehezebb felkelni is, mindenki jóval szunyákabb, azaz álmosabb, mint más napokon. Ezért mi ma arról írunk nektek, hogy hogyan éljétek túl a hétfőt. Például úgy, hogy élvezitek a mai napsütést. Igaz, ehhez jól fel kell öltözni, mert a hideg még megmarad. De ha a január kellős közepét a tél közepének is tartjuk, akkor már csak egy fél tél van hátra tavaszig.

Ha Amerikában élnétek, ma nem kéne iskolába mennetek. Ott ma ünneplik Martin Luther Kinget, ez az ő napja. King lelkész volt és polgárjogi harcos. Volt egy álma arról, hogy Amerikában a fehéreket és a feketéket ugyanolyan jogok illetik meg. Ma róla is olvashattok bővebben.

Ma a Lórántok és Lorándok ünneplik a névnapjukat. Ez majdnem ugyanaz a név, mindkettő a germán Roland magyarosított változata. A név jelentése dicsőség. A népi bölcsesség szerint aki ezen a napon sok bort iszik, annak később se lesznek szebb napjai. Csak röcsmögök.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?