Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

És isten éltesse a névnapjukon a Gerdákat (jelentése: ág, vessző) és a Martinákat (Mars istenhez hasonló, merész, bátor).

Párásan, ködösen indul a reggel, de később feltámad a nap és esernyőkre sem lesz szükség. Néhol még marad a szél, úgyhogy a kézkrémeket és az ajakbalzsamokat se tegyük még el.

A krémleveseket azonban igen.

Vagy legalábbis ne hajigáljuk azokat világhírű festményekre, ahogy tette ezt nemrég két aktivista a párizsi Louvre-ban. Ma írunk arról, hogy az elmúlt másfél évben miért öntöttek le levessel, borsófőzelékkel meg egy sor menzakajával egy csomó híres festményt, és mi köze ennek a klímavédelemhez.

Addig is bátran lehet kajdácsolni, vagyis kiabálni, éktelenül énekelni, ugyanis 55 éve ezen a napon lépett fel utoljára a Beatles, mi pedig megemlékezünk róla. Az utolsó „rendes koncertjük” 1966-ban volt, de 1969 januárjának végén váratlanul felléptek egy irodaház tetején is, ebédidőben.

A zenekar 42 percet játszott, mielőtt a brit rendőrség megérkezett, hogy leállítsa a show-t. A jeles nap alkalmából álljon is itt egy Beatles-dal, aminek a végén hangosan lehet kajdácsolni, hogy

ná, náná nánánáná!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kartonból készültek az olimpikonok ágyai

Minden teszt az mutatja, hogy nagyon strapabíróak!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.