Jó reggelt!

És isten éltesse a névnapjukon a Gerdákat (jelentése: ág, vessző) és a Martinákat (Mars istenhez hasonló, merész, bátor).

Párásan, ködösen indul a reggel, de később feltámad a nap és esernyőkre sem lesz szükség. Néhol még marad a szél, úgyhogy a kézkrémeket és az ajakbalzsamokat se tegyük még el.

A krémleveseket azonban igen.

Vagy legalábbis ne hajigáljuk azokat világhírű festményekre, ahogy tette ezt nemrég két aktivista a párizsi Louvre-ban. Ma írunk arról, hogy az elmúlt másfél évben miért öntöttek le levessel, borsófőzelékkel meg egy sor menzakajával egy csomó híres festményt, és mi köze ennek a klímavédelemhez.

Addig is bátran lehet kajdácsolni, vagyis kiabálni, éktelenül énekelni, ugyanis 55 éve ezen a napon lépett fel utoljára a Beatles, mi pedig megemlékezünk róla. Az utolsó „rendes koncertjük” 1966-ban volt, de 1969 januárjának végén váratlanul felléptek egy irodaház tetején is, ebédidőben.

A zenekar 42 percet játszott, mielőtt a brit rendőrség megérkezett, hogy leállítsa a show-t. A jeles nap alkalmából álljon is itt egy Beatles-dal, aminek a végén hangosan lehet kajdácsolni, hogy

ná, náná nánánáná!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Miért fontos, hogy határt szabjunk az empátiánknak?

Hiába fontos érzés, magunkra is vigyáznunk kell.

A madarak bebizonyították: kevésbé intelligensek, akik zaklatnak másokat

Ha téged is bántottak már a suliban, akkor most figyelj!