Jó reggelt!

Maradnak még a szelek, de hidegtől nem kell ma félni, legalábbis februári mércével. Ágota és Ingrid napja van; az Ágota jót jelent, az Ingrid pedig az északi Yngvi isten nevéből ered. Yngvi valószínűleg azonos Freyr istennel, de az biztos, hogy férfi. Mármint annak képzelték annak idején. Ma már senki se hisz benne, így halnak meg az istenek.

Sajnos hétfő van, jó lenne még aludni egy kicsit. Vagy foltos nyakorjánnak születni! Ez a zsiráf magyar neve lett volna, ha a magyarok úgy nem döntenek, hogy inkább megtanulják az idegen szót. Lett volna egy harmadik lehetőség, a tevepárduc, de hát a zsiráf se nem teve, se nem párduc. Bár az is igaz, hogy a lódarázs sem egy ló és egy darázs gyermeke. Mindenesetre a nyakorjánnak nincs baja a hétfővel, nemsokára elolvashatod, hogy miért.

Most is a telefonod van a kezedben, azon olvasol, beszélgetsz és ismerkedsz. Ezen lehetne sápítozni, meg magyarázni, hogy bezzeg a régi szép időkben… de hát akkor is telefonon beszéltünk, a felnőttek pedig nem ritkán újsághirdetésekben kerestek társat. Ezek így néztek ki:

Hát, ehhez képest annyira nem is meredek a netes barátkozás. Viszont nem is veszélytelen. Ma írunk arról, mire érdemes vigyázni, hogy ne kerülj bajba, ha új ismeretségeket kötsz az interneten. És persze minden fontos hír benne lesz a híradóban, mint mindig. Örülünk, hogy velünk vagy!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Miért fontos, hogy határt szabjunk az empátiánknak?

Hiába fontos érzés, magunkra is vigyáznunk kell.

A madarak bebizonyították: kevésbé intelligensek, akik zaklatnak másokat

Ha téged is bántottak már a suliban, akkor most figyelj!