Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Átmenetileg tavasz van, valamint Aranka napja, és botrány. Ezt jelenti a skandalum. Az év eddigi legfontosabb politikai eseménye zajlik éppen. Akár az is lehet a vége, hogy a köztársasági elnök lemondásra kényszerül.

Magyarországon a köztársasági elnöknek nincs sok hatalma, inkább dísznek van, és ennek Novák Katalin eddig megfelelt. Most azonban olyat tett, amit nehéz lesz elfelejteni: kegyelmet adott egy olyan embernek, aki gyerekek elleni bűncselekmény részese volt. Erről részletesen beszámolunk ma. Hosszú lesz és nem vidám, de a tájékozottságért néha meg kell dolgozni.

Sajnos minden országban, minden korban vannak bűnözők, történnek bűncselekmények. Az is előfordul, hogy rendőrök vagy akár politikusok állnak a bűnözők oldalára. A jól működő társadalmakban viszont le is bukhatnak. Ezért kellenek független intézmények, bíróságok, ellenzék – és szabad sajtó, hogy mindenki tudjon arról, ami történt. Ennek a szabad sajtónak része az újság, amit épp olvasol.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Még izgulhatnak a továbbjutás miatt a focidrukkerek, az űrben rekedt két űrhajós – híradó

Az EU megkerülte a magyar vétót az ukránoknak szánt segélynél, egy csacsi pedig jávorszarvasnak állt.

Százötven éves a fogaskerekű

Majdnem megszűnt, de szerencsére még utazhatunk rajta.

Ki ez a Soros György?

Miért lett közellenség? És miért támogatta a fiatal Orbán Viktort?