Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Átmenetileg tavasz van, valamint Aranka napja, és botrány. Ezt jelenti a skandalum. Az év eddigi legfontosabb politikai eseménye zajlik éppen. Akár az is lehet a vége, hogy a köztársasági elnök lemondásra kényszerül.

Magyarországon a köztársasági elnöknek nincs sok hatalma, inkább dísznek van, és ennek Novák Katalin eddig megfelelt. Most azonban olyat tett, amit nehéz lesz elfelejteni: kegyelmet adott egy olyan embernek, aki gyerekek elleni bűncselekmény részese volt. Erről részletesen beszámolunk ma. Hosszú lesz és nem vidám, de a tájékozottságért néha meg kell dolgozni.

Sajnos minden országban, minden korban vannak bűnözők, történnek bűncselekmények. Az is előfordul, hogy rendőrök vagy akár politikusok állnak a bűnözők oldalára. A jól működő társadalmakban viszont le is bukhatnak. Ezért kellenek független intézmények, bíróságok, ellenzék – és szabad sajtó, hogy mindenki tudjon arról, ami történt. Ennek a szabad sajtónak része az újság, amit épp olvasol.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!