Jó reggelt!

Ma sajnos hűvös, szeles idő várható, vigyetek magatokkal sálat, érdemes elővenni a széldzsekit is. 

Ma a Gerzsonokat ünnepeljük. A név héber eredetű férfinév, egyes források szerint idegent, jövevényt, száműzöttet jelent. 

A mai nap több szempontból is különleges: 1788-ban ezen a napon született Arthur Schopenhauer német író, filozófus. A „pesszimizmus filozófusának” is nevezték, mert a világot és az ember életét egy rossz tréfának tartotta. Fő műve A világ mint akarat és képzet.

Forrás: Wikipédia

És most jöjjön néhány híressé vált idézet tőle:

„Buta és hóbortos emberekkel szemben csak egy módon mutathatjuk ki eszünket, és ez az, hogy nem beszélünk velük.”

„Mindenképpen tanácsosabb azt megfontolni, amit a másik elhallgat, mint amit elmond.”

De hogy valami vidámat is mondjunk így kora reggel, ma van a „Kártyázz többet” nap, így akár este, vacsora után le is ülhettek a családdal és játszhattok egy jó römit. A römit  francia kártyával játsszák, és az angol rummy az eredeti verziója. Lényege, hogy hasonló lapokat kell összepárosítani. Több változata is létezik, például a handrömi és a rablórömi. Próbáljátok ki mindkettőt!

Forrás: pexels.com

Ma ismét izgalmas olvasnivalókat hozunk nektek, többek között arról, hogy mi az az otthonos illat, illetve hogy egy fafajta hogyan képes túlélni mindenféle megpróbáltatást.  

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Vannak országok, ahol tilos a suliban mobilozni

Nálunk pedig nemsokára korlátozzák a használatát az iskolában.

Te milyen gyorsan gépelsz az orroddal?

Egy újabb kiváló világrekord!

Jó reggelt!

Baromi meleg lesz ma!