Jó reggelt!

Csöpög és borong továbbra is, ez jövő hét végéig várhatóan így marad. Mátyás és Jázmin napja van, valamint a koriandert gyűlölők nemzetközi napja. A koriander egy fűszernövény, amit érdekes módon az emberek egy része genetikailag nem bír elviselni, miközben mások egyáltalán nem találják rossznak. Szerencsére senkinek sem kötelező.

Írunk ma a portugálokról, akik valaha a fél világ urai voltak. Ennek ellenére nem ragasztanak az autójuk farára térképeket a néhai portugál birodalomról. Talán mert el se férne, és csak ezért meg nem vesznek buszt. Továbbá állítólag ők találták fel a léghajót, avagy a fellengért. Kár, hogy ebben nem a nyelvújítók győztek, mert a fellengér igazán szép szó. Mégis léghajó néven futott be szép karriert, a jövő hírnöke volt. Az első világháborúban még bombázónak is használták.

A fellengér jórészt eltűnt, a háború sajnos nem. Két éve rontott rá Oroszország Ukrajnára, és azóta is folyik a pusztítás a szomszédunkban. A háború állásáról és a lehetséges jövőről részletesen olvashatsz ma. Nem vidám téma, de nem bújhatunk el előle.

Este pedig kedvet csinálunk a szellemidézéshez, ami milliók szórakozása volt száz éve. Van, aki veszélyes varázslásnak tartja, de hát akkor ők ne csinálják. Ez a szabadság: mindenki csinálja, ami neki jól esik, amíg másnak nem árt. Ha szellemet idéz, hát tegye. Csak ne engedje át a szomszédba!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Életeket mentettek a vombatok az ausztrál erdőtűzben

Legalábbis eltűrték, ha az odúikba menekültek a kisebb állatok.

Bezzeg az én időmben!

Régen minden jobb volt? Egy fenét.

Ma ünnepeljük az apukákat!

Itt van az apák napja, énekszó és tánc köszöntse.