Jó reggelt!

Kellemes tavaszi idő várható, az időjósok szerint ma többet süt a nap, mint tegnap, úgyhogy akár a napszemüveget is magatokkal vihetitek. És ha nem szökőév lenne, akkor ez lenne a hónap utolsó napja. Arról, hogy miért van szökőév, itt írtunk bővebben. Ákos napja van.

Ma ünneplik Finnországban a saját ősmítoszuk, a Kalevala napját. A főhősre, Vejnemöjnenre biztos emlékszel, mert ilyen nevet nehéz megtanulni, de elfelejteni is. Finnül úgy néz ki, mint egy hangyaboly: Väinämöinen.

Egy másik érdekesség, hogy 2013. február 28-án töltötte hivatalában utolsó napját XVI. Benedek pápa. Hosszú idő óta ő volt az első, aki nem pápálkodott haláláig, hanem lemondott. Utána jött Ferenc. 

A legjobbat utoljára hagytuk: ma van az „Aludj bárhol!” nap. Vagyis ha horpasztanál egy jót, mondjuk hazafelé az iskolából, akkor ezt megteheted akár a buszon is. Csak ne felejtsd el reggel magaddal vinni a párnádat. Ja, és ne felejts el leszállni sem!  

Ma arról írunk nektek, hogy egy szobi gimnázium tanulói hogyan szerzik meg az izlandi osztálykirándulásukra a pénzt, és egyben arról, hogy mi a diákmunka, és mire figyelj, ha belevágsz. És persze ha bármi fontos vagy érdekes történik napközben, az is itt lesz az újságban!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

Egy fiaskótól még nem történik tragédia!

Életeket mentettek a vombatok az ausztrál erdőtűzben

Legalábbis eltűrték, ha az odúikba menekültek a kisebb állatok.

Bezzeg az én időmben!

Régen minden jobb volt? Egy fenét.