Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Délutánig még csak-csak, aztán megint esegetni fog, úgy készülj. Lídia és Hajnalka napja van, mármint egész nap, nemcsak hajnalban.

Ha olvasod a híreinket, akkor tudod, hogy múlt héten súlyos terrortámadás történt Moszkvában. Sajnos még a törpök élete sem csak játék és mese, az embereké pedig még annyira sem. A világban mindig jelen volt a gonosz. Ezt már az ősidőktől próbálják ábrázolni és magyarázni a vallások, a mi vidékünkön főleg az ördög mesterkedésével. De a gonoszt, ahogy a jót is, emberek művelik. Néha úgy, hogy közben azt hiszik, jót tesznek. A modern terrorizmus egyik fő fegyvere, az időzített bomba is ebből a vallásos világképből nyerte régi nevét: pokolgép. Egyébként ez volt a neve az első magyar heavy metal-együttesnek is, valamikor a szüleid születésekor.

Ma tehát írunk arról, mi a terrorizmus. Szerencsére minket, téged ez a veszély nem fenyeget, de a világ ismeretéhez hozzátartozik. És ahogy mindig, a rossz hírek és komoly dolgok mellé mindig hozunk szívmelengető történeteket. Ma is így lesz!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!