Jó reggelt!

Délutánig még csak-csak, aztán megint esegetni fog, úgy készülj. Lídia és Hajnalka napja van, mármint egész nap, nemcsak hajnalban.

Ha olvasod a híreinket, akkor tudod, hogy múlt héten súlyos terrortámadás történt Moszkvában. Sajnos még a törpök élete sem csak játék és mese, az embereké pedig még annyira sem. A világban mindig jelen volt a gonosz. Ezt már az ősidőktől próbálják ábrázolni és magyarázni a vallások, a mi vidékünkön főleg az ördög mesterkedésével. De a gonoszt, ahogy a jót is, emberek művelik. Néha úgy, hogy közben azt hiszik, jót tesznek. A modern terrorizmus egyik fő fegyvere, az időzített bomba is ebből a vallásos világképből nyerte régi nevét: pokolgép. Egyébként ez volt a neve az első magyar heavy metal-együttesnek is, valamikor a szüleid születésekor.

Ma tehát írunk arról, mi a terrorizmus. Szerencsére minket, téged ez a veszély nem fenyeget, de a világ ismeretéhez hozzátartozik. És ahogy mindig, a rossz hírek és komoly dolgok mellé mindig hozunk szívmelengető történeteket. Ma is így lesz!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kutya meleg és kutyaszorítóból szabadult kutya – híradó kedden

A magyar diákok kreativitása pedig átlagon aluli.

Rekordot döntött az Agymanók második része

Hétvégétől már nálunk is látható a mozikban.

Vannak országok, ahol tilos a suliban mobilozni

Nálunk pedig nemsokára korlátozzák a használatát az iskolában.