Jó reggelt, csillagközi stopposok!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Az Orbánokat köszöntjük ezen a szép szombati napon. A név jelentése városi, finom, művelt, udvarias ember. Ma a napsütés váltja fel a szomorkás, esős időt; záporokra, zivatarokra kicsi az esély, de néhol erősebb lehet a szél. Délután akár 29 fok is lehet.

Május 25-e a nemzetközi törölközőnap! Ez persze nem azt jelenti, hogy mosdókodás, vagyis mosakodás, fürdés után imádkozni kell a színes kis frottírkendőkhöz. A törcsinap egyfajta tisztelgés Douglas Adams angol sci-fi-író emléke előtt. Ezen a napon a rajongók és tisztelők mindenhova a törölközőjükkel mennek, amiről így ír a Galaxis útikalauz stopposoknak című regényfolyamában:

„Törölköző: A lehető leghasznosabb dolog, amit csak magával vihet a csillagközi stoppos. Egyrészt komoly gyakorlati értéke van: beletakarózhatunk, hogy meleghez jussunk, míg átugrándozunk a Jaglan-Béta hideg holdjain; heverhetünk rajta, míg a Santagrinus-V ragyogó, márványhomokos tengerpartjain szívjuk a sűrű tengeri levegőt; (…) veszély esetén vészjelzéseket adhatunk vele, és természetesen beletörölközhetünk, ha még elég tiszta hozzá. Másrészt, és ez a fontosabb, a törölközőnek roppant pszichológiai jelentősége van.”

Ha egy szót sem értesz a fenti sorokból, ideje elolvasnod Adams regényfolyamát. Na jó, nem áltatjuk magunkat. Valószínűleg nem fogod elolvasni. De azért a műből készült filmre érdemes rászánni két órát. Ha pedig se a könyvekhez, se a filmekhez nincs kedved, ma is ellátunk egy rakás érdekességgel. A mi útikalauzunkban, ha nem is stopposként, de Svájcról írunk majd. És szinte lehetetlen, hogy ne jöjjünk valamilyen állatos hírrel. Maradjatok velünk!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kartonból készültek az olimpikonok ágyai

Minden teszt az mutatja, hogy nagyon strapabíróak!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.