Jó reggelt, csillagközi stopposok!

Az Orbánokat köszöntjük ezen a szép szombati napon. A név jelentése városi, finom, művelt, udvarias ember. Ma a napsütés váltja fel a szomorkás, esős időt; záporokra, zivatarokra kicsi az esély, de néhol erősebb lehet a szél. Délután akár 29 fok is lehet.

Május 25-e a nemzetközi törölközőnap! Ez persze nem azt jelenti, hogy mosdókodás, vagyis mosakodás, fürdés után imádkozni kell a színes kis frottírkendőkhöz. A törcsinap egyfajta tisztelgés Douglas Adams angol sci-fi-író emléke előtt. Ezen a napon a rajongók és tisztelők mindenhova a törölközőjükkel mennek, amiről így ír a Galaxis útikalauz stopposoknak című regényfolyamában:

„Törölköző: A lehető leghasznosabb dolog, amit csak magával vihet a csillagközi stoppos. Egyrészt komoly gyakorlati értéke van: beletakarózhatunk, hogy meleghez jussunk, míg átugrándozunk a Jaglan-Béta hideg holdjain; heverhetünk rajta, míg a Santagrinus-V ragyogó, márványhomokos tengerpartjain szívjuk a sűrű tengeri levegőt; (…) veszély esetén vészjelzéseket adhatunk vele, és természetesen beletörölközhetünk, ha még elég tiszta hozzá. Másrészt, és ez a fontosabb, a törölközőnek roppant pszichológiai jelentősége van.”

Ha egy szót sem értesz a fenti sorokból, ideje elolvasnod Adams regényfolyamát. Na jó, nem áltatjuk magunkat. Valószínűleg nem fogod elolvasni. De azért a műből készült filmre érdemes rászánni két órát. Ha pedig se a könyvekhez, se a filmekhez nincs kedved, ma is ellátunk egy rakás érdekességgel. A mi útikalauzunkban, ha nem is stopposként, de Svájcról írunk majd. És szinte lehetetlen, hogy ne jöjjünk valamilyen állatos hírrel. Maradjatok velünk!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

Kinek van kedve ebben a melegben iskolába menni?

Kutya meleg és kutyaszorítóból szabadult kutya – híradó kedden

A magyar diákok kreativitása pedig átlagon aluli.

Rekordot döntött az Agymanók második része

Hétvégétől már nálunk is látható a mozikban.