Egy tinédzser fiú lehet a katolikus egyház első millenniumi szentje

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Carlo Acutis, aki az Isten influenszere becenevet kapta, lehet a katolikus egyház első millenniumi (vagy y generációs) szentje.

Carlo, aki az elmondások szerint egy informatikai zseni volt, 2006-ban, 15 évesen halt meg leukémiában. Élete során tudását a videojátékozás mellett arra is használta, hogy a katolikus hitet terjessze. Honlapot is készített, amin a különböző csodákat dokumentálta.

Carlo 1991-ben született Londonban, de később a család Milánóba költözött. A srác szülei nem voltak vallásosak, a hittel lengyel származású dadája ismertette meg. Halála után bebalzsamozott holttestét Assisibe szállították, ahol ma is megnézhető egy neki állított szentélyben.

A szentté avatáshoz két bizonyított csodatétel szükséges, és az, hogy az a szent-jelölthöz kötődjön. Vagyis, hogy akik a csodát akarták, hozzá imádkoztak.

Carlo első elismert csodája az volt, hogy 2020-ban meggyógyult egy brazil kisfiú, aki olyan veleszületett hasnyálmirigy betegségben szenvedett, amitől nem tudott enni. Komoly műtét várt rá, de nem került rá sor, mert a betegség nyomtalanul eltűnt. Ezután Carlót boldoggá avatták, ami a szentté avatást megelőző lépés. Azt jelenti, hogy innentől az egyház megengedi az illető tiszteletét. A szentté avatás után pedig elrendeli a hivatalos tiszteletet.

A második csoda, amit Ferenc pápa most elismert, egy Costa Rica-i fiatal nőé, aki miután leesett a biciklijéről, súlyos fejsérülést szenvedett, és nem volt biztos, hogy egyáltalán valaha felébred. Édesanyja is Carlóhoz imádkozott, lánya pedig teljesen felépült.

A következő lépés, hogy a pápa összehívja a bíborosokat, hogy megegyezzenek a szentté avatásról és kitűzzék annak időpontját. (CNN)

(Kiemelt kép: Facebook)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!