Egy tinédzser fiú lehet a katolikus egyház első millenniumi szentje

Carlo Acutis, aki az Isten influenszere becenevet kapta, lehet a katolikus egyház első millenniumi (vagy y generációs) szentje.

Carlo, aki az elmondások szerint egy informatikai zseni volt, 2006-ban, 15 évesen halt meg leukémiában. Élete során tudását a videojátékozás mellett arra is használta, hogy a katolikus hitet terjessze. Honlapot is készített, amin a különböző csodákat dokumentálta.

Carlo 1991-ben született Londonban, de később a család Milánóba költözött. A srác szülei nem voltak vallásosak, a hittel lengyel származású dadája ismertette meg. Halála után bebalzsamozott holttestét Assisibe szállították, ahol ma is megnézhető egy neki állított szentélyben.

A szentté avatáshoz két bizonyított csodatétel szükséges, és az, hogy az a szent-jelölthöz kötődjön. Vagyis, hogy akik a csodát akarták, hozzá imádkoztak.

Carlo első elismert csodája az volt, hogy 2020-ban meggyógyult egy brazil kisfiú, aki olyan veleszületett hasnyálmirigy betegségben szenvedett, amitől nem tudott enni. Komoly műtét várt rá, de nem került rá sor, mert a betegség nyomtalanul eltűnt. Ezután Carlót boldoggá avatták, ami a szentté avatást megelőző lépés. Azt jelenti, hogy innentől az egyház megengedi az illető tiszteletét. A szentté avatás után pedig elrendeli a hivatalos tiszteletet.

A második csoda, amit Ferenc pápa most elismert, egy Costa Rica-i fiatal nőé, aki miután leesett a biciklijéről, súlyos fejsérülést szenvedett, és nem volt biztos, hogy egyáltalán valaha felébred. Édesanyja is Carlóhoz imádkozott, lánya pedig teljesen felépült.

A következő lépés, hogy a pápa összehívja a bíborosokat, hogy megegyezzenek a szentté avatásról és kitűzzék annak időpontját. (CNN)

(Kiemelt kép: Facebook)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

Kinek van kedve ebben a melegben iskolába menni?

Kutya meleg és kutyaszorítóból szabadult kutya – híradó kedden

A magyar diákok kreativitása pedig átlagon aluli.

Rekordot döntött az Agymanók második része

Hétvégétől már nálunk is látható a mozikban.