Jó reggelt és további boldog karácsonyt!

Ma is tavaszi idő lesz. Ha elfogytak a rokonok, akár ki is lehet menni a házból! István napja van, de ha Istvánnak van egy kis esze, akkor nem karácsonykor tartja, hanem augusztusban.

Hogy mit lehet még csinálni a szünetben, ahhoz adunk még tippeket. Írunk arról is, hogy vajon a képen látható Rákosi Mátyás tényleg betiltotta-e a karácsonyt. Rákosi egy rövid ideig Magyarország teljhatalmú ura volt, de aztán elég lett belőle. Igen gonosz volt és igen kopasz. Amit úgy is mondtak régebben, hogy gulács, sőt: pucori! De a pucorit főleg verébfiókákra használták.

Persze 1956 előtt senki se merte Rákosira azt mondani, hogy pucori, de még azt se, hogy kopasz, mert ezért börtönbe lehetett kerülni. 1956-ban viszont már nem bajlódtak csúfolódással, hanem lőttek.

Ma már bárkire mondhatjuk, akár az ország teljhatalmú urára is. Nem fog elvinni a fekete autó. Csak nem lesz igazunk. Hiszen Orbán Viktor sok minden, de nem pucori, megvan a magához való haja. Hazudni pedig nem szép dolog, egy újságnak főleg. Ehhez tartjuk magunkat.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Miért fontos, hogy határt szabjunk az empátiánknak?

Hiába fontos érzés, magunkra is vigyáznunk kell.

A madarak bebizonyították: kevésbé intelligensek, akik zaklatnak másokat

Ha téged is bántottak már a suliban, akkor most figyelj!