Jó reggelt! Hess, szexizmus!

Fontos témáról írunk ma nektek, és ez nem más, mint a szexizmus. Pontosabban arról, hogy miért gáz, hogy a női sportolókat kis bugyikban versenyeztetik az olimpián. Vagy bárhol máshol.

Szóval a Nike új, olimpiai sportruházatának női vonala mondjuk ki, elég ergyára sikerült. Az ergya annyit jelent, rossz, gyenge. A nőknek szánt egyik dressz úgy lett szabva, hogy alig takar valamit a viselője testéből. Ezzel pedig amellett, hogy kényelmetlen helyzetbe hozza a viselőjét, azt erősíti, hogy sokan tárgyként tekintenek a női testre, aminek a szépsége az egyetlen értéke. Erről szól a mai vezető cikkünk.

És ha már ruházat: a kínai fiatalok csúnya szettekkel tiltakoznak a kizsigerelő, sürgető munkakultúra és a rossz főnökök ellen. Kész mozgalmat indítottak. Erről is olvashattok még a héten.

Ma a Bélák, Hellák, Egonok ünneplik névnapjukat, köszöntsétek fel őket. És az ergya idő ellenére is legyen szép napotok!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

Meleg is lesz, melegek is, sőt szivárvány is várható! Vagyis ugorgyán! Meg ufók!

Kidobták Magyar Pétert egy bulihelyről, Orbán Viktor házasodó fotelekről beszélt – híradó

És még: meghosszabbították a hőségriadót, Múzeumok Éjszakája lesz holnap.