Kerüli a meleg párok megáldását a magyar katolikus egyház

Ferenc pápa nemrégiben aláírt egy dokumentumot, amely kimondja, hogy melegek és transzneműek is megkeresztelkedhetnek. Azt is lehetővé tette, hogy meleg párokat megáldjanak a katolikus papok.

A magyarországi egyház vezetése, a magyar katolikus Püspöki Konferencia is kiadta a saját közleményét a témában. Ebben leszögezik, hogy „egyénenként” minden embert meg lehet áldani, de „közös áldást” meleg párok nem kaphatnak.

Ez egyébként nemcsak meleg párokra vonatkozik, hanem például olyanokra is, akik házasság nélkül élnek együtt, vagy csak polgári esküvőjük volt, egyházi nem.

Az idei népszámlálás adatai azt mutatják, hogy amúgy se nagyon tülekednek az emberek áldásért, szóval nagy jelentősége nincs a dolognak. Jelenleg a 9 milliós lakosságból 2,6 millióan vallják magukat katolikusnak. Rendszeresen templomba jóval kevesebben, néhány százezren járnak. Valószínű, hogy a magyar melegek nagy többsége meglesz valahogy áldás nélkül is.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Vannak országok, ahol tilos a suliban mobilozni

Nálunk pedig nemsokára korlátozzák a használatát az iskolában.

Te milyen gyorsan gépelsz az orroddal?

Egy újabb kiváló világrekord!

Jó reggelt!

Baromi meleg lesz ma!