Kiderült, miért ment bíróságra Magyar Péter, boldogtalanok a fiatalok – híradó

Magyar Péter, Varga Judit igazságügyi miniszter volt férje szerda reggel tanúkihallgatásra ment a Fővárosi Nyomozó Ügyészségre. Miután kisétált az ügyészségről, rövid sajtótájékoztatót tartott. Ebben elmondta, hogy a Völner-Schadl ügyről kérdezte két ügyész – erről kép-és hangfelvétel is készült. Hogy mi is ez az ügy, arról ide kattintva olvashatsz bővebben. Arról pedig hogy kicsoda Magyar Péter, holnap írunk hosszabban.

Napról napra röhejesebb a brit királyi család körüli fotómanipulálós botrány. Az egész azzal kezdődött, hogy Katalin hercegné egy műtét miatt hosszabb időre eltűnt a nyilvánosság elől, majd közzétett egy anyák napi fotót, amiről később kiderült, hogy szerkesztve lett. A hercegné akkor azt nyilatkozta, szeret kísérletezni képszerkesztő programokkal és elnézést kért a malőrért. Azóta a bulvársajtó folyamatosan azzal foglalkozik, hogy Katalinnal mi van, a házassága rendben van-e, és már mindenféle összeesküvés-elmélet is született. A fiaskó miatt a fotóügynökségek átnézték a korábbi hivatalos királyi képeket. A Getty Images egy 2022-es felvételt is talált, amit szintén a hobbifotós Katalin készített és manipulálva volt, egyes vizsgálatok szerint 19 ponton is. Ezen a felvételen a már elhunyt II. Erzsébet királynő van unokáival és dédunokáival. Ami a történet komolyabb része, hogy az is kiderült ma, hogy a hercegné orvosi adataihoz megpróbált hozzáférni egy magánkórházi dolgozó. Az ügyet még vizsgálják. (CNN)

Forrás: Unsplash
Forrás: Unsplash

Egyre kevésbé boldogok a fiatalok – ez derült ki a 2024-es World Happiness Reportból, vagyis világszintű boldogságfelmérésből. A kutatás egyelőre az észak-amerikai fiatalokra fókuszált, de azt írják, ugyanez a trend észlelhető Nyugat-Európában is. A 15 és 24 év között fiatalok tíz éven át boldogabbnak bizonyultak a felmérésekben az időseknél, de ez a trend 2017 környékén átfordult. Az USA tisztifőorvosa, dr. Vivek Murthy a közösségi oldalakat hibáztatja a dologért. Ami érdekes, hogy Közép- és Kelet-Európában, vagyis nálunk is a fiatalok még mindig boldogabbak, mint az idősek. (HVG)

Lemondott az ír miniszterelnök, Leo Varadkar. Ő volt az első homoszexuális államfő az országban, és 2022-ben kezdte meg második ciklusát. Most azért mondott le, mert két alkotmánymódosítást is tervezett volna a kormánya, amiről megkérdezték egy népszavazásban az íreket. Az egyik az lett volna, hogy hivatalosan is kiterjesztik a család fogalmát. A másik kivette volna az alkotmányból azt a részt, ami szerint a társadalomnak fontos, hogy minél több nő inkább otthoni teendőit lássa, mintsem a munkáját (karrierjét építse). Mindkét javaslatot az írek többsége elutasította, ezért mondott le a miniszterelnök. Meglepő, hogy egy olyan országban, ahol az azonos neműek házasságára és az abortuszra is igent mondtak a szavazók, ezek a javaslatok nem mentek át. A nemmel szavazók közül sokan azzal magyarázták döntésüket: a népszavazási kérdések nem voltak egyértelműen megfogalmazva, ezért döntöttek amellett, hogy inkább ne legyen változás. (24.hu)

Rengeteg időt fecsérelünk el a közösségi oldalakon mi, magyarok – ez derült ki a Eurostat kutatásából. A legaktívabb használói listán a harmadikok vagyunk Európában, csak a dánok és a ciprusiak előznek be minket. Magyarországon az emberek 81 százaléka használja a Facebookot, az X-et, az Instagramot, a Tiktokot és a többit. A legkevésbé a németeket és a franciákat érdeklik a közösségi oldalak, bár ott is 44-49 százalék közötti a felhasználók aránya. (24.hu)

Hivatalosan is elvált Ariana Grande. A 30 éves énekesnő és egykori férje, a 28 éves Dalton Gomez között kimondták a válást, ami alapján Grande-nek fizetnie kell Gomeznek 1,25 millió dollárt (455 millió forintot). Ezen felül a közös, Los Angeles-i otthonuk eladási árának a felét is megkapja, és az énekesnő állta az ügyvédje díját is. Az énekesnőnek amúgy már új pasija van, a színész Ethan Slater, aki a rossz nyelvek szerint miatta hagyta el feleségét. (BBC)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Miért félnek a macskák az uborkától?

Bármennyire is nevetnek rajta a gazdik, a találkozás traumatikus lehet a macskák számára.

Jó reggelt!

Meleg is lesz, melegek is, sőt szivárvány is várható! Vagyis ugorgyán! Meg ufók!

Kidobták Magyar Pétert egy bulihelyről, Orbán Viktor házasodó fotelekről beszélt – híradó

És még: meghosszabbították a hőségriadót, Múzeumok Éjszakája lesz holnap.