Kutyabusszal utazhatnak egy kanadai város négylábú lakói

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Észak-Amerikában megszokott látvány, hogy a gyerekeket minden reggel fölveszi a sárga iskolabusz. A kanadai Calgaryban is így megy ez. Nagyon különlegesnek számít viszont az az iskolabusz, amelyre minden nap tömegesen szállnak fel

a helyi kutyák.

Ruff and Puff / Instagram

A Ruff and Puff nevű helyi kutyaóvoda a legtöbb reggelen begyűjt egy rakás kutyát és kiviszi őket a parkba, egy kis játékra. A bolyhos és szőrös utasok pedig minden alkalommal alig várják, hogy felpattanjanak a buszra.

Ruff and Puff / Instagram

A The Dodónak az ovi alapítója elmondta, hogy megvásárolt egy iskolabuszt, és átalakította azt tökéletes kutyafurgonná. Minden ülésnél be lehet csatolni az állatot a nyakörvén vagy a hámján keresztül, hogy teljesen biztonságos legyen az utazás. Sok kutya már az ablakban várja a mókát, amint megneszeli a busz hangját.

Amikor meleg az idő, a Ruff and Puff csapata szívesen megy a helyi vízi parkba, ahol a kutyák örömmel strandolgatnak. Télen pedig órákon át ugrándoznak a fehér hóban. Miután véget ér a napi program, a négylábúak visszaszállnak a buszra, hogy elinduljanak haza.

Ruff and Puff / Instagram

Az ovi vezetője szerint a négylábúak ilyenkor már eléggé fáradtak, ezért kedveskednek nekik egy kis kutyucsínóval. Az „ital” (amit a Starbucks talált ki néhány éve, és puppucino néven forgalmazta) valójában csak egy nyalatnyi tejszínhab egy kis papírpohárban. „Ha megkapják a kutyucsínót, szundikálnak egy kicsit” – magyarázta az óvóbácsi.

Ruff and Puff / Instagram

A csapat egyébként a kutyák szülinapját is mindig megünnepli. Remélik, hogy a jövőben egyre több és több kutyával indulhatnak útnak reggelente. Hát nem ez a legjobb munka a világon?

Ruff and Puff / Instagram

(Forrás: ⇒The Dodo)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!