Ma zárul az Ünnepi Könyvhét

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Vasárnap még elcsípheted a könyvheti rendezvényeket Budapesten. A könyvhetet minden évben megrendezik. Itt mutatják be a könyvkiadók a legújabb köteteket, amelyeket nagy kedvezménnyel lehet megvenni. Ezek között mindig sok gyerek- és ifjúsági kiadvány is van. Találkozhatsz írókkal, költőkkel, illusztrátorokkal, vannak gyerekprogramok, beszélgetések.

A könyvhét központja a Vörösmarty tér, ahol 10 órától kezdődnek a rendezvények. Lesznek események a Vigadó téren és a pesti Duna-parton is. A programok itt olvashatók.

A számítógépek és az okostelefonok megjelenése óta sokszor eltemették már a könyvszakmát. Ám a számok azt mutatják, hogy él és virul. Igaz, a magyarok több mint fele gyakorlatilag sohasem olvas könyvet, de csaknem egymillió a rendszeres olvasók száma. Ez pedig eltartja az ipart, és egyre több új kötet jelenik meg évről évre. 2022-ben például majdnem 18 000 könyvet adtak ki, és ebből több mint 3000 gyerek- vagy ifjúsági kiadvány.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Előző cikk
Következő cikk

Tusnádfürdőn bulizik a Fidesz, fizetési felszólítást kapott Magyarország – híradó

Megszületett Peti, a Szegedi Vadaspark legújabb borjúfókája.

Mostantól kapható vak Barbie is

A Mattel azt szeretné, hogy senki se érezze kívülállónak magát.

Kicsoda Kamala Harris, aki Amerika első női elnöke lehet?

Joe Biden alelnöke még csak most fog igazán bemutatkozni.