Ma zárul az Ünnepi Könyvhét

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Vasárnap még elcsípheted a könyvheti rendezvényeket Budapesten. A könyvhetet minden évben megrendezik. Itt mutatják be a könyvkiadók a legújabb köteteket, amelyeket nagy kedvezménnyel lehet megvenni. Ezek között mindig sok gyerek- és ifjúsági kiadvány is van. Találkozhatsz írókkal, költőkkel, illusztrátorokkal, vannak gyerekprogramok, beszélgetések.

A könyvhét központja a Vörösmarty tér, ahol 10 órától kezdődnek a rendezvények. Lesznek események a Vigadó téren és a pesti Duna-parton is. A programok itt olvashatók.

A számítógépek és az okostelefonok megjelenése óta sokszor eltemették már a könyvszakmát. Ám a számok azt mutatják, hogy él és virul. Igaz, a magyarok több mint fele gyakorlatilag sohasem olvas könyvet, de csaknem egymillió a rendszeres olvasók száma. Ez pedig eltartja az ipart, és egyre több új kötet jelenik meg évről évre. 2022-ben például majdnem 18 000 könyvet adtak ki, és ebből több mint 3000 gyerek- vagy ifjúsági kiadvány.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Előző cikk
Következő cikk

Ezeréves magból feltámasztottak egy elveszettnek hitt ősi fát

A fát a Biblia is említi, de ezer éve nem látta senki.

Mondunk pár tuti programtippet a nemzeti ünnepre

Kirándulás, múzeumok, fotók, és akár egy kis Halloween már most.