Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Kellemesen meleg nyári napunk lesz ma, élvezzétek ki, mert aztán a jövő héten ránk rúgja az ajtót a kánikula. Mondjuk ez a dolga, itt a nyár. Van, aki nagyon élvezi, hogy kutya meleg van, és van, aki kevésbé. Mindenesetre igyatok sok folyadékot, és ne délben napozzatok.

Apák napja van ma, bár erről még nem sokan tudnak, csak néhány éve kezdték nálunk is ünnepelni az apukákat. Pedig volt ünnepe az apáknak a katolikus egyház szerint is már évszázadok óta. Azon a napon tartották, amikor Szent Józsefet, Jézus nevelőapját is ünnepelték. Az apukákat nem virággal szokták köszönteni, állítólag ilyenkor a szerszám a leggyakrabban adott ajándék. Azt nem tudni, hogy a kis Jézus köszöntötte-e Józsefet valaha, de az biztos, hogy jobban örült a kalapácsnak, mint a valódi atya.

Azt egyébként nehéz elképzelni, hogy milyen volt az élet Jézus korában, arról viszont már többet hallotok, hogy milyen volt a szüleitek gyerekkora vagy a nagyiék élete. És biztos hallottátok eleget azt is, hogy bezzeg akkor minden jobb volt! Nehogy elhiggyétek, nagyi ilyenkor csak ácsánkodik, vagyis sóvárog az elmúlt fiatalság iránt. Az emlékek pedig mindent megszépítenek. Még azt is, amit nem biztos, hogy kellene.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tusnádfürdőn bulizik a Fidesz, fizetési felszólítást kapott Magyarország – híradó

Megszületett Peti, a Szegedi Vadaspark legújabb borjúfókája.

Mostantól kapható vak Barbie is

A Mattel azt szeretné, hogy senki se érezze kívülállónak magát.

Kicsoda Kamala Harris, aki Amerika első női elnöke lehet?

Joe Biden alelnöke még csak most fog igazán bemutatkozni.