Magyar rajzfilm került az Oscar-jelöltek előzetes listájára

Hamarosan kiderül, hogy erről a listáról melyek kerülnek a végleges jelöltek közé. Az egyik esélyes a 27 című film, Buda Flóra Anna rajzfilmje. A film a legjobb animációs rövidfilmért járó Oscarért versenyez majd, de egyáltalán nem gyerekfilm. Főszereplője Alíz, aki a huszonhetedik születésnapján egy átbulizott éjszaka után biciklibalesetet szenved, és ekkor tudatosul benne, hogy talán ideje felnőni. Mindezt tizenegy percben meséli el a rendező. A film májusban megnyerte a rövidfilm kategória Arany Pálma díját a hetvenhatodik Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon.

A 27 francia-magyar gyártásban készült, francia pénzből, de magyar közreműködőkkel. Erre azért volt szükség, mert a magyar filmeket támogató Nemzeti Filmintézet nem adott rá pénzt. (Egyébként nem csak ez a film járt így. A Magyarázat mindenre című filmet, amit már több mint 55 ezren láttak moziban, szlovák támogatással kellett leforgatni.)

Az Oscar-díj hivatalos jelöltjeit január 23-án jelentik majd be, a díjátadó március 10-én lesz. (hu.ign.com)

kiemelt kép: boddah.hu

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

Meleg is lesz, melegek is, sőt szivárvány is várható! Vagyis ugorgyán! Meg ufók!

Kidobták Magyar Pétert egy bulihelyről, Orbán Viktor házasodó fotelekről beszélt – híradó

És még: meghosszabbították a hőségriadót, Múzeumok Éjszakája lesz holnap.