Meghalt Glock, a legendás pisztolyok atyja

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

94 évesen elhunyt Gaston Glock osztrák fegyvertervező és gyáros, a világhírű Glock pisztolyok megalkotója. A Glock fegyvereket szinte minden játékos kézbe fogta már virtuálisan, hiszen majdnem az összes lövöldözős játékban alapfelszerelésnek számítanak.

Glock először függönykarnisokat gyártott kicsi üzemében, majd műanyag markolatú késeket az osztrák hadseregnek. 52 éves korában támadt az az ötlete, hogy egy pisztoly nagy részét műanyagból is meg lehet csinálni. Az 1981-ben elkészült Glock 17 nemcsak olcsóbb lett az acél pisztolyoknál, de könnyebb is, így lőni is egyszerűbb volt vele.

A Glock 17 az Escape from Tarkov c. játékban

A Glock pisztolyok hamar meghódították a világot, főleg a rendőrök kedvencei lettek. Szokatlan volt, hogy az amerikai rendőrök külföldi fegyvert hordtak, de a Glock bizonyította kiválóságát.

A műanyag pisztoly miatt egy ideig hisztiztek különböző szervezetek. Attól tartottak, hogy ezeket nem látja a fémdetektor, így például repülőre is fel lehet vinni őket. Ez persze nem igaz, a cső és a legnagyobb terhelésnek kitett alkatrészek a Glockokban is acélból vannak.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Előző cikk
Következő cikk

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!