Megműtöttek egy kígyót, mert véletlenül lenyelte egy sebességváltó gombját

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

A gyógyulás útjára lépett egy marylandi patkánykígyó, miután véletlenül lenyelte egy autó sebességváltójának a gombját

– jelentette be még január végén egy amerikai állatorvosi klinika. Hozzátették, hogy ez volt az egyik legszokatlanabb eset, aminél szükség volt rájuk.

A kígyópáciens tojásnak hihette a sebváltó burkolatát, ami annyi ideig volt gyomrában, hogy egy helyen ki is kopott tőle a bőre. Miután egy állatorvos eltávolította belőle a meglepő tárgyat, összevarrta a kígyó gyomrát, és befoltozta az állat testén ejtett lyukat.

SWNS

A kígyó a műtét óta a klinikán pihen, és várhatóan teljesen felépül. A tél hátralévő részét még biztosan ott tölti, de tavasszal hazatérhet.

Az állatorvos szerint a patkánykígyók gyakran nyelnek le véletlenül golflabdákat és más gömbded tárgyakat, azokat ugyanis tyúktojásnak hiszik.

Az elmúlt években számtalan bizonyíték érkezett arról, mennyire félreértik a kígyók a gasztronómiát. Négy évvel ezelőtt ausztráliai állatorvosok egy egész strandtörülközőt távolítottak el egy piton gyomrából. A piton – akit Montynak neveztek el – egészben nyelte le a törcsit. Az orvosok szerencsére könnyen meg tudták szabadítani a bolyhos csemegétől, és még aznap hazaengedték a kórházból.

Dr. Olivia Clarke / Facebook

Még korábban, az amerikai Queenslandben egy férfi cipőjét falta fel egy két méter hosszú szőnyegpiton. A beteget egy kígyóbefogó férfi vitte be a helyi állatorvoshoz. Bár egyértelmű volt, hogy az állat lenyelt valamit, csak a röntgenfelvételről nyert bizonyítást, hogy egy cipőt kívánt meg.

Greencross Vets

Az állatorvosok több mint egy órán keresztül műtötték az állatot, aki néhány nap múlva hazatérhetett. Az őt operáló orvos később közölte, hogy rengeteg idegen tárgyat távolított már el kígyókból: volt, hogy egy párnahuzatot műtött ki egy állatból, de szedett már ki hüllőgyomorból teniszlabdát is.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?