Megy a gőzös!

Sok felnőtt még emlékszik arra, hogy gyerekkorában a vonatok gőzmozdonyokkal jártak, és köztetek is nagyon sokan vannak, akik szeretnek otthon kisvonatokkal játszani. Viszont ritkán van alkalom arra, hogy ki is lehessen próbálni, hogy milyen az, amikor megy a gőzös. December 29-én délelőtt 10-től délután 4-ig a Gyermekvasút Széchenyihegy állomásán járműbemutatót tartanak, ahol olyan mozdonyokat lehet megnézni, amiket csak ritkán állítanak forgalomba. Fel is lehet majd menni a mozdonyok vezérállásába.

Újra látható majd egy frissen felújított C50-es mozdony, amit eredetileg 1955-ben gyártottak. Az állomáson nyitva lesz a kiállítás, ami bemutatja a Gyermekvasút elmúlt 75 évét. Megnézhettek közelről több mozdonyt a végállomás tárolóvágányán. Ugyanitt egy szenes teherkocsi és szalonkocsi is fogadja az érdeklődőket.

Gőzös a Gyermekvasúton. Forrás: Facebook

Egy rövid utat meg is lehet tenni gőzvontatású nosztalgiavonatokkal Széchenyihegy és Virágvölgy között, és a felújított C50-es kismozdony is forgalomba áll. A téli szünetben egyébként mindennap feldíszített kocsikkal járnak a vonatok, általában a menetrendben meghirdetett hagyományos személyvonatokban lehet ezekkel a hangulatos járművekkel utazni. De csütörtöktől vasárnapig a gőzös szerelvényében is lesznek ünnepi kocsik,  egyikük a napi forgalomban szinte sosem látható, 1912-ben Aradon készült zöld, nyitott peronos kocsi.  (gyermekvasut.hu)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Na, ki lesz a főpolgármester? – híradó

Újraszámolták a fővárosi szavazatokat, pert vesztettek a kirúgott tanárok, cicás képekkel tesztel a NASA.

Ki a szöszt érdekel a foci? Kutatás!

Téged például érdekel? Vagy kicsit sem? Kutatjuk a véleményedet!