Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

591 milliárd forintos vagyonával ismét Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar. Ezeket az üzleti és gazdasági témákkal foglalkozó Forbes magazin írja össze minden évben. A HVG kiszámolta, hogy a Mészáros család 410 millió forintot keresett – naponta.

Mészáros 2011-től 2018-ig Felcsút polgármestere volt. Innen származik Orbán Viktor miniszterelnök, akivel egy iskolába jártak. Mészáros korábban gázszerelő vállalkozó volt, 2010 óta viszont rohamosan meggazdagodott. Ezt állami megbízásoknak köszönhette, vagyis a közös pénzből lett ennyire vastag. Jelentős építkezéseket nyert el a cégével, neki fizetnek az autósok az autópályák használatáért. Óriási földbirtokokat kapott, és rengeteg sikeres céget vásárolt fel.

Mészáros jachtja, a Rose d’Or. Fotó: Youtube/444

Mészáros időnként luxuséletével kerül a hírekbe: garázsában drága terepjárók sorakoznak, idén pedig kiderült, hogy egy hatalmas, 62 méteres jachtot is vásárolt, amely körülbelül 27 milliárd forintba került. A hajó egy hét alatt fogyaszt el annyi üzemanyagot, mint egy átlagcsalád autója két évben.

Ellenzéki vélemények szerint Mészáros nem önálló vállalkozó, hanem úgynevezett stróman. A stróman valaki más pénzét kezeli, például mert az illető nem akarja felvállalni a gazdagságát.

Orbán veje se szűkölködik

A lista második helyén Csányi Sándor, az OTP bank vezére található. A harmadik helyet Felcsuti Zsolt iparmágnás szerezte meg.

Új szereplők is vannak a listán: Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje – lányának férje – 75,3 milliárd forintos becsült vagyonával került fel. Ő is főleg az állam jószívűségének köszönheti a jólétét. Szintén új a leggazdagabbak között Balásy Gyula, aki a kormányzati plakátkampányok nagy részét nyerte el. Neki 56,8 milliárd forintos a becsült vagyona. (Forbes/HVG)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Még izgulhatnak a továbbjutás miatt a focidrukkerek, az űrben rekedt két űrhajós – híradó

Az EU megkerülte a magyar vétót az ukránoknak szánt segélynél, egy csacsi pedig jávorszarvasnak állt.

Százötven éves a fogaskerekű

Majdnem megszűnt, de szerencsére még utazhatunk rajta.

Ki ez a Soros György?

Miért lett közellenség? És miért támogatta a fiatal Orbán Viktort?