Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

591 milliárd forintos vagyonával ismét Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar. Ezeket az üzleti és gazdasági témákkal foglalkozó Forbes magazin írja össze minden évben. A HVG kiszámolta, hogy a Mészáros család 410 millió forintot keresett – naponta.

Mészáros 2011-től 2018-ig Felcsút polgármestere volt. Innen származik Orbán Viktor miniszterelnök, akivel egy iskolába jártak. Mészáros korábban gázszerelő vállalkozó volt, 2010 óta viszont rohamosan meggazdagodott. Ezt állami megbízásoknak köszönhette, vagyis a közös pénzből lett ennyire vastag. Jelentős építkezéseket nyert el a cégével, neki fizetnek az autósok az autópályák használatáért. Óriási földbirtokokat kapott, és rengeteg sikeres céget vásárolt fel.

Mészáros jachtja, a Rose d’Or. Fotó: Youtube/444

Mészáros időnként luxuséletével kerül a hírekbe: garázsában drága terepjárók sorakoznak, idén pedig kiderült, hogy egy hatalmas, 62 méteres jachtot is vásárolt, amely körülbelül 27 milliárd forintba került. A hajó egy hét alatt fogyaszt el annyi üzemanyagot, mint egy átlagcsalád autója két évben.

Ellenzéki vélemények szerint Mészáros nem önálló vállalkozó, hanem úgynevezett stróman. A stróman valaki más pénzét kezeli, például mert az illető nem akarja felvállalni a gazdagságát.

Orbán veje se szűkölködik

A lista második helyén Csányi Sándor, az OTP bank vezére található. A harmadik helyet Felcsuti Zsolt iparmágnás szerezte meg.

Új szereplők is vannak a listán: Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje – lányának férje – 75,3 milliárd forintos becsült vagyonával került fel. Ő is főleg az állam jószívűségének köszönheti a jólétét. Szintén új a leggazdagabbak között Balásy Gyula, aki a kormányzati plakátkampányok nagy részét nyerte el. Neki 56,8 milliárd forintos a becsült vagyona. (Forbes/HVG)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kartonból készültek az olimpikonok ágyai

Minden teszt az mutatja, hogy nagyon strapabíróak!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.