Rossz városban kötött ki egy gyerek karácsonykor, tavaszi időnk van – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Karácsony második napján átlagosan 10 fokkal volt melegebb az ilyenkor szokásosnál – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat. Országszerte mindenütt minimum 6, de volt, ahol 15 fokkal is többet mutattak a hőmérők kedden. A legmelegebb Baján volt, itt 17 fokot mértek. Sokan panaszkodtak a hirtelen jött tavasz, melegfront miatt fejfájásra, vérnyomás-ingadozásra. (OMSZ)

Szokatlanul sok helyre hívták a mentőket idén karácsonykor, a rengeteg rosszullét mellett számos szén-monoxid-mérgezés, tűzeset és közlekedési baleset helyszínére is riasztást kaptak. Szülések és újraélesztések is előfordultak az eseteik között. A napi 3500 mentőfeladat mintegy 15 százalékkal több volt az ünnepnapokon megszokottnál. (MTI)

Valóra vált a Reszkessetek betörők 2 sztorija az Egyesült Államokban. Egy kisfiú egyedül utazott volna Philadelphiából Fort Myersbe, Florida államba, de az utaskísérő rossz repülőre ültette. Fort Myers helyett Orlandóban kötött ki. A Spirit Airlines a felelős nevében is elnézést kért a családtól. Azt nem tudni, hogyan történhetett meg a kavarodás, és az sem, hogy a kisfiú odaért-e szentestére a nagymamájához. (Ladbible)

A szilveszteri tűzijátékokat nem szabad a házak ablakából vagy erkélyéről indítani, mert ez rendkívül tűz- és balesetveszélyes – figyelmeztetett a Katasztrófavédelem. Tavaly szilveszterkor 37 tüzet okoztak tűzijátékok. Volt, ahol épület vagy autó gyulladt ki a pirotechnikai termékek miatt, de legtöbbször tuják és kukák égő maradványaihoz riasztották a tűzoltókat.

Ha lehet, amúgy is hanyagoljuk a tűzijátékokat. Nem elég, hogy környezetszennyezők, de a kertben élő állatokat nagyon megrémítik, akár meg is szökhetnek félelmükben, és bajuk eshet. (MTI)

Tegnap mutattuk, hogyan emelkedik a Duna vízszintje a pesti alsó rakparton. Ma reggelre a víz már teljesen el is elöntötte a rakpartokat. Sajnos itt még nem áll meg az emelkedés, várhatóan szerda éjjel, csütörtök reggel, 700 cm körüli vízállással tetőzhet majd a Duna a fővárosban. (Időkép)

 

 

 

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!