Nem mi lettünk a legboldogabb ország az Unióban 

Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat új adatokkal rukkolt elő. Ezúttal arra voltak kíváncsiak, melyik tagországban a legboldogabbak az állampolgárok. 

Magyarország sajnos az utolsók között kullog, a hatodik legkevésbé boldog ország, de Horvátországot és Görögországot megelőzzük általános elégedettségben. 

A tavalyi évben a 27 ország közül Ausztria került az első helyre, ők a legboldogabb nép jelenleg. 

Forrás: Eurostat

Második helyen Lengyelország, Románia és Finnország végzett holtversenyben, 10-ből átlag 7,7 pontot elérve, utolsó helyre pedig Bulgária került 5,6-os pontszámmal. 

Az Eurostat szubjektív felmérése alapján arra jutott, hogy az unió állampolgárai összességében elégedettek az életükkel, 7,1-es pontszám lett az átlag. 

A válaszokat egyébként főleg az iskolázottság, a családi háló erőssége és minősége, és az anyagi stabilitás (nem a bőség) befolyásolták leginkább. Érdekes, hogy Románia és Lengyelország állampolgárai, ahol az átlagbér elég alacsony, mégis összességében elégedettek az életükkel – amiből az derül ki, hogy a gazdagság már nem elsődleges cél az általános jóléthez. 

Olaszország, Spanyolország és Franciaország, vagyis az EU három erős gazdasága mind átlagos pontszámot jelentettek. Ezzel szemben a negyedik jelentős szereplő, Németország az egyik legboldogtalanabb, 6,5-ös pontszámmal. 

A felmérés szomorú tanulsága, hogy a felnőtt lakosság 20 százaléka szorong, 9 százalékuk pedig reményvesztett és visszahúzódó lett.

(Independent

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

Meleg is lesz, melegek is, sőt szivárvány is várható! Vagyis ugorgyán! Meg ufók!

Kidobták Magyar Pétert egy bulihelyről, Orbán Viktor házasodó fotelekről beszélt – híradó

És még: meghosszabbították a hőségriadót, Múzeumok Éjszakája lesz holnap.