Rövid haja miatt cikizték a francia szépségkirálynőt

Teljesen bizarr vita alakult ki az idei Miss Franciaország győztese körül.

A 20 éves Eve Gillest többmillió néző előtt koronázták meg, azzal pedig történelmet írt, hogy ő az első, aki rövid, pixie frizurával lett szépségkirálynő a verseny 103 éves történetében.

Ez vágta ki a biztosítékot egyes nézőknél, akik azt, hogy egy rövid hajú nő lett a győztes, a woke kultúrának tudták be. „A verseny már nem a szépségről, hanem a másság elfogadásról szól, ez inkább egy woke-verseny volt”. „Egyáltalán nem olyan, mint amilyennek egy Miss Franciaországnak lennie kellene.” – Ilyen és ehhez hasonló kommentek árasztották el a közösségi oldalakat. Voltak, akik nem is a haján, hanem azon háborodtak fel, hogy Eve-nek szerintük fiús, androgün (olyan személy, aki külsejében, megjelenésében is kombinálja a nőies és férfias vonásokat) teste és fellépése van.

A versenyben a szavazatok felét a nézők, másik felét a zsűri pontjai adják. A nézők Eve-et a harmadik helyre tették, de a zsűri felrepítette a dobogó tetejére.

A vita csillapításába még politikusok is beszálltak, akik gratuláltak a győztesnek.

Eve egyébként azt nyilatkozta, hogy minden nő más és egyedi, senkinek nem szabad hagynia, hogy mások mondják meg, hogyan nézzen ki. A győztes azt is elmondta, hogy tinédzserként is csúfolták teste miatt, így sajnos megszokta. Kiskora óta arról álmodott, hogy szépségkirálynő legyen, és most nagyon örül. (NYPost)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Miért félnek a macskák az uborkától?

Bármennyire is nevetnek rajta a gazdik, a találkozás traumatikus lehet a macskák számára.

Jó reggelt!

Meleg is lesz, melegek is, sőt szivárvány is várható! Vagyis ugorgyán! Meg ufók!

Kidobták Magyar Pétert egy bulihelyről, Orbán Viktor házasodó fotelekről beszélt – híradó

És még: meghosszabbították a hőségriadót, Múzeumok Éjszakája lesz holnap.