Semmittevésverseny? Dél-Koreában ilyen is van!

Május közepén több mint 100 ember gyűlt össze Szöulban, Dél-Korea fővárosában, hogy ne csináljon semmit. Ez komoly kihívás volt, ugyanis a dél-koreai társadalom annyira versengő, hogy a semmittevés szinte már kiveszett belőle. A versenyzők csöndben ültek, a bírák pedig azt figyelték, ki tud meglenni 90 percig anélkül, hogy elaludna, beszélgetne vagy csak ránézne a telefonjára. Közben figyelték a résztvevők pulzusát is. A bámészkodók megszavazhatták, hogy ki a tíz kedvenc versenyzőjük. Az nem derült ki, hogy mindezt milyen alapon döntötték el. Viszont a győztes ebből a tíz emberből került ki. Az nyert, akinek közülük végig a legstabilabb volt a pulzusszáma.

A versenyzők egyike Kvak Jun-gi kétszeres olimpiai ezüstérmes gyorskorcsolyázó volt. Az olimpikon elmondta, azért nevezett be, mert az elmúlt 30 évben nem tudta rendesen kipihenni magát.  „Azt hallottam, hogy ez a hely az, ahol legalább ennyi időre kitisztíthatom az elmémet és pihenhetek végre. Ezért úgy jöttem ide, hogy azt gondoltam: hú, ez az, amire óriási szükségem van.” Kvak Jun-gi egyébként a harmadik legjobb semmittevőnek bizonyult a verseny során.

A versenyre több mint 4000-en jelentkeztek. A kiválasztott 117 versenyző közül a legfiatalabb 8, a legidősebb 60 éves volt. Sokan azt mondták, hogy ez a verseny segített nekik abban, hogy végül felépülhessenek a kiégésből és a stresszből. Egy olyan országban, ahol a jó tanulmányi eredmény és a munka óriási nyomást rak az emberekre, ezek szerint tényleg szükség volt erre.

Az idei volt a tizedik ilyen verseny, amit egy Woopsyang néven emlegetett képzőművész alapított, miután kigyógyult a súlyos kiégéséből. A versenyt egyébként művészeti előadásnak fogja fel. A győztes idén egy 35 éves nő lett, aki August Rodin A gondolkodó című szobrának mását kapta meg trófeakánt. A szabadúszó műsorvezetőként dolgozó Kvon Szo-a elmondta, szerinte a semmittevés jót tesz a testi és lelki egészségnek, segít pihenni, épp ezért az embereknek többet kellene ezt gyakorolni.  (cnn.com)

A győztesnek járó trófea. Forrás: spaceoutcompetition.com

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Miért fontos, hogy határt szabjunk az empátiánknak?

Hiába fontos érzés, magunkra is vigyáznunk kell.

A madarak bebizonyították: kevésbé intelligensek, akik zaklatnak másokat

Ha téged is bántottak már a suliban, akkor most figyelj!