Seriffek fogtak el egy floridai lakóparkban ugrándozó kengurut

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Bejelentés érkezett egy lakóparkból a Hillsborough megyei seriff (azaz nagyjából rendőrfőnök) hivatalához a napokban, miszerint egy kenguru ugrál a komplexum medencéje körül.

„Látok egy kengurut. Tényleg. Egy elég nagy kengurut” – mondta a telefonban egy nő, és közölte, hogy az állatot bezárták a medence területére. A rendőrök nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Több képet és videót is közzétettek az esetről. Néhány helikopterről készült felvételen jól látszik, hogy az állat jókedvűen pattog a parkban.

A rendőrök elfogták a kengurut és sikerült kideríteniük, ki a gazdája. Az állatot vissza is vitték hozzá. A váratlan látogatás során senki sem sérült meg.

A kengurukkal egyébként nem érdemes cicózni: decemberben Torontóban fogtak el a rendőrök egy példányt, aki majdnem egy hétig volt szabadlábon, és rengeteget garázdálkodott.

A hatóságok az éjszaka közepén szúrták ki az utcán a kengurut, majd órákon keresztül követték. Csakhogy amikor az egyikük megpróbált közeledni hozzá, a kenguru izomból felpofozta. Mint utólag kiderült, az állat korábban úgy szökött meg, hogy katapultált a teherautóból, amivel éppen szállították. A rendőrök megosztottak egy képet a torontói elfogásról:

Még korábban, ősszel, egy 74 éves férfit páholt el alaposan egy kenguru Ausztráliában. A férfi a saját birtokán akart ellenőrizni egy ellés előtt álló tehenet, amikor egy hím kenguru követni kezdte őt.

A férfi szerint az állat két méter magas volt, morgott rá és ugrándozott. Megpróbált elmenekülni, de a kenguru a teste köré szorította a felső mancsait. Végül a férfi addig ütötte a kengurut, amíg kiszabadult a szorításából, így szakadt ruhákkal és egy óriási sebbel a lábán megúszta a találkozást.

Giphy

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Előző cikk
Következő cikk

Kartonból készültek az olimpikonok ágyai

Minden teszt az mutatja, hogy nagyon strapabíróak!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.