Űrfegyvert lőtt fel Oroszország az amerikaiak szerint

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Az amerikai hadügyminisztérium, a Pentagon szerint Oroszország egy katonai eszközt juttatott Föld körüli pályára múlt héten.

Az űr persze eddig is tele volt katonai műholdakkal, ám ezek elderítésre valók. A most fellőtt tárgy viszont az amerikaiak elemzése szerint fegyver. A célja pedig más műholdak megsemmisítése. A jelenlegi pályája gyanúsan közel van egy amerikai műholdéhoz.

Természetesen nem olyan csillagrombolóra kell gondolni, mint a címlapképen. Az orosz objektum valószínűleg jobban hasonlít egy bojlerre, plusz napelemek meg antennák.

Szemétkedés atommal

Az Egyesült Államok attól tart, hogy az oroszok atomfegyvert fognak felküldeni. Ez egyszerre rengeteg műholdat lenne képes megsemmisíteni. Az ilyen támadás nemcsak az amerikai felderítést akadályozná, hanem a műholdvezérlésű rakéták és bombák használatát is.

Az atomfegyverek űrbe telepítése ellen áprilisban előterjesztettek egy egyezményt az Egyesült Nemzetek Szervezetében. Ezt azonban Oroszország megvétózta, ami arra utal, hogy nekik van ilyen tervük.

A műholdak elleni támadások mindenkire veszélyt jelentenének. Ma csaknem tízezer műhold kering a Föld körül, plusz több tízezer darab űrszemét. Egy robbantás azzal járna, hogy ezek elkezdenek összeütközni, amiből még több törmelék keletkezik, az pedig további ütközéseket okoz. Végül pedig az irtózatos sebességgel száguldó darabok megsemmisítenék szinte az összes műholdat és egyéb űreszközt. (CNN / Kispolgár)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!