Bántalmazták Kozák Danuta olimpikont, új klippel jött ki Azahriah – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Nem hazudott a külügyminisztérium, amikor letagadta a szervereik elleni hekkertámadást – állította Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón. Úgy fogalmazott: azért nem hazudtak, mert nem volt „súlyos” a támadás, mert bizalmas adatokhoz nem fértek hozzá a hekkerek. Szerinte minisztériumokkal szemben rendszeresek a hekkertámadások, nemcsak az oroszok, hanem más országok részéről is. És ezért nem tartja szükségesnek a magyar kormány, hogy behívassa az orosz nagykövetet. (Telex)

Gulyás Gergely (Fotó: Facebook)
Gulyás Gergely (Fotó: Facebook)

Tegnap írtunk nektek arról, hogy Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője azt állítja, hogy bizonyítékai vannak arra, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök bűncselekményt követett el, amikor még ügyvédként dolgozott a 2000-es évek elején. Gulyás Gergelyt erről is kérdezték a kormányinfón. A miniszter szerint a Sulyok elleni vádak nevetségesek, és fel sem merül az erkölcsi felelőssége ebben az ügyben. (HVG)

A rendőrség szerdán és csütörtökön megtalálta a verőcei hajóbaleset két másik áldozatát, egy 19 éves férfit és egy 28 éves nőt. Még további három embert keresnek. A tragédia szombaton történt, amikor egy szállodahajónak ütközött egy motorcsónak, amiben nyolcan utaztak. Egyetlen utas jutott ki élve a partra. Még nem tudni, hogyan történt pontosan a baleset, hogyan kerülhetett a motorcsónak a nagy hajóknak fenntartott sávba a Dunán. A szállodahajó kapitánya észre sem vette az ütközést, csak jóval később, amikor megállították őket tudta meg, mi történt. A kihallgatások és vizsgálatok továbbra is zajlanak. A szállodahajó kapitányát őrizetbe vették. (Telex)

Verbális bántalmazásról posztolt a hatszoros olimpiai bajnok kajakozó, Kozák Danuta. A sportoló Facebookon azt írta, hogy edzések utáni gyúráskor, amikor szinte meztelenül fekszenek a padon, „bement egy edző erősen befolyásolt állapotban és verbálisan sértegette és molesztálta”. Szerinte Csipes Ferenc edző három hete „bomlasztja és idegeli a csapathajók versenyzőit, beleértve a sajátjait és a saját lányát is.” Csipes Ferenc edző lánya Csipes Tamara, akivel Kozák Danuta párosban szokott indulni. Kozák Danuta azt is írta, a továbbiakban nem akar érintkezni az edzővel, és a sportintézmények, többek között a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság felelősségét is felveti. A vádak után a Magyar Kajak-Kenu Szövetség reagált: ideiglenesen felfüggesztette a munkából Csipes Ferencet és fegyelmi eljárást indítottak ellene. (Facebook/ Nemzeti Sport)

Jelent a Keménykalap és krumpliorrból. (Forrás: Nemzeti Filmintézet)
Jelenet a Keménykalap és krumpliorrból. (Forrás: Nemzeti Filmintézet)

Ingyenesen nézhetők filmek gyereknap alkalmából a Filmión. Régi magyar klasszikusokat, mint a Keménykalap és krumpliorrt, A varázslót és a Szeleburdi vakációt lehet megnézni csütörtöktől vasárnap estig. A Keménykalap és krumpliorr Csukás István regényéből készült és arról szól, hogy sulisok egy csoportja cirkuszi műsort rendez beteg osztálytársuk felvidítására, miközben megpróbálják felkutatni az állatkert eltűnt majmait. A Szeleburdi vakáció főhősei, Faragóék pedig nagyot mernek álmodni, miközben példát mutatnak összetartásból.

30-40 ezer éves mamutcsontokra bukkant egy osztrák borász a borospincéje felújításakor Gobelsburgban. Ez az utóbbi több mint száz évben a legjelentősebb ilyen jellegű felfedezés a szakértők szerint. A kutatók úgy vélik, hogy a jégkorszaki emberek erre a helyszínre terelték az állatokat, hogy csapdába ejtsék és megöljék őket. A leletek a vadászat szervezéséről is új ismeretekkel szolgálhatnak. (MTI)

A tripla Puskás-koncert előtt jelentkezett új klippel Azahriah. A dal egy francia reggae-duóval közösen készült és a Don’t Turn The Bass Down címet kapta. Elég erős társadalom- és médiakritika lett, itt tudjátok megnézni/meghallgatni:

 

Kiemelt kép: Kozák Danuta és Csipes Tamara (Facebook)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?