Víziaerobikra fogtak egy macskát, hogy leadjon néhány kilót

Érdekes macskahír járta körbe a világsajtót a minap: fogyókúrára fogtak egy Angliában élő cicát, Mózest, ugyanis kicsit megszaladt a súlya.

A kilencéves lusta macska majdnem tíz kilót nyomott, mielőtt megkezdték a kezelését. Gazdája, Jenna Joshi azt nyilatkozta, hogy Mózes mindig is termetes macska volt, de az elmúlt három évben sokat hízott. Szigorú diétán tartotta, és igyekezett rávenni a mozgásra, de ez egyáltalán nem segített. Joshi ekkor kért segítséget a kollégáitól, ugyanis egy angliai állatorvosi rendelőben dolgozik.

Mózes hidroterápiával kezdte a fogyókúráját és hat hét alatt közel 1 kilót fogyott. A hidroterápia során gyakorlatilag egy vízi futópadra teszik az állatokat, majd felengedik a tartályt vízzel. A meleg víz ellazítja az izmokat és elősegíti a vérkeringést, miközben ösztönzi az állatok mozgását.

Mózes a kezelést igazoló oklevéllel. Avonvale / Instagram

„Szinte azonnal láttam a különbséget. Az első hidroterápiás kezelés után átjött a macskaajtón, ezt már nagyon rég nem tudta megtenni” – mondta a gazdája. Az elején nehéz volt rávenni Mózest a kezelésre. A macskák általában sem szeretik a vizet, ő meg pláne nem volt nagy rajongója a nedves környezetnek.

Most már azonban nem panaszkodik, és pontosan tudja, mit kell tennie, amikor a foglalkozásokra megy. Még mindig tart a kezelése, és rendszeresen ellenőrzik a súlyát. A gazdája pedig nagyon büszke arra, hogy Mózes ilyen szépen halad. Azt meséli, a macska jobban érzi magát és otthon is sokkal aktívabb. (BBC)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kutya meleg és kutyaszorítóból szabadult kutya – híradó kedden

A magyar diákok kreativitása pedig átlagon aluli.

Rekordot döntött az Agymanók második része

Hétvégétől már nálunk is látható a mozikban.

Vannak országok, ahol tilos a suliban mobilozni

Nálunk pedig nemsokára korlátozzák a használatát az iskolában.