Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP)

A 2006-ban alakult, majd végül 2014-ben bejegyzett Kutyapárt eredeti célja az volt, hogy viccpártként görbe tükröt tartson a politikusok elé, és élvezetesebbé tegye a választási kampányokat a szavazók számára. Az alapító, és egyik jelenlegi társelnök, Kovács Gergely szerint a párt azért is jött létre, hogy megmutassa a politikai elit korruptságát, és megakadályozza, hogy a korrupt tevékenységet a politikusok később is folytatni tudják.  Mindezt erőszakmentesen, az utcai művészet kreatív eszközeit használva. És úgy, hogy azzal minél jobban idegesítsék a nem egészen tisztességes politikusokat. A másik fő céljuk az, hogy a közösségért tenni akarókat támogassák. A pártot aktivisták helyett passzivisták segítik, közterületeket, padokat, buszmegállókat újítanak fel, rászorulókat támogatnak, ingyenes oktatást szerveznek.

forrás: ketfarkukutya.mkkp.party

Az MKKP a 2019-es önkormányzati választásokon tudott először komolyabb eredményeket felmutatni. A társelnökök közül Kovács Gergely a 12. kerület önkormányzati képviselője lett, Döme Zsuzsanna Suzi pedig Ferencváros alpolgármestere. A 2022-es országgyűlési választáson nem jutottak be a parlamentbe, de több mint 157 ezer szavazatot szereztek. Jelenleg a 40 év alatti fiatalok körében a legnépszerűbb ellenzéki párt.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Előző cikk
Következő cikk

Miért fontos, hogy határt szabjunk az empátiánknak?

Hiába fontos érzés, magunkra is vigyáznunk kell.

A madarak bebizonyították: kevésbé intelligensek, akik zaklatnak másokat

Ha téged is bántottak már a suliban, akkor most figyelj!