23 ikerpár ballagott el egy massachusettsi iskolából

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Világhírű lett egy amerikai iskola, ahol június 12-én 23 ikerpár ballagott el. A Needhamben található suli igazgatója, Tamatha Bibbo elmondta: szokatlan, hogy így alakult, eddig legfeljebb tíz ikerpár járt hozzájuk, ilyen sokan még sosem.

A 23 ikerpár – azaz 46 diák – a ballagó 454 fős nyolcadikos osztály közel egytizedét teszi ki. A Boston Globe szerint az ikerpárok közül 12-en csecsemőkoruk óta ismerik egymást és együtt nőttek fel.

A lapnak nyilatkozott Cal és Owen, az iskola egyik 14 éves ikerpárja. Cal többnyire piros, Owen pedig kék ruhát szokott viselni. Utóbbi szemüveget is hord, elmondása szerint ez segít az osztálytársaiknak, de még a közeli barátaiknak is abban, hogy megkülönböztessék őket egymástól.

A végzős ikrek. Pollard Middle School

Elmesélték, hogy április elsején becsapták az iskolát: mindenki a másik ruháiban ment az osztályba, de senki sem vette észre, hogy „helyet cseréltek”.

Cal és Owen arról is beszéltek, hogy az, hogy van egy ikertestvérük, olyan, mintha lenne egy beépített legjobb barátjuk. Ők is mindent együtt csinálnak, többek között fociznak és baseballoznak.

Valószínűleg mindenki gondolt már arra, hogy milyen jó lenne, ha lenne egy ikertestvére. Azt mondják, az ikrek megérzik és kitalálják egymás gondolatait. Ennek egyébként tudományos alapja is van, mégpedig a nagyon hasonló agyműködés. De van még rengeteg érdekes dolog, amit az ikrekről tudni érdemes – ezekről itt írtunk bővebben nektek.

Kiemelt kép: News Center Maine. Forrás: Boston Globe. AP.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tusnádfürdőn bulizik a Fidesz, fizetési felszólítást kapott Magyarország – híradó

Megszületett Peti, a Szegedi Vadaspark legújabb borjúfókája.

Mostantól kapható vak Barbie is

A Mattel azt szeretné, hogy senki se érezze kívülállónak magát.

Kicsoda Kamala Harris, aki Amerika első női elnöke lehet?

Joe Biden alelnöke még csak most fog igazán bemutatkozni.