25 éves a Baldur’s Gate

1998. december 21-én jelent meg a számítógépes szerepjátékok egyik legfontosabb képviselője, a Baldur’s Gate. Az AD&D szabályrendszeren alapuló fantasy játék három év alatt készült el. A készítő BioWare stúdió nem várt tőle sokat, a szerepjátékok akkoriban nem élték éppen fénykorukat. A többség az egyre látványosabb lövöldözős kalandokat kereste. A szerepjátékosoknak pedig nem jött be, amit a gépes játékok kínáltak. Hiszen azokat többnyire nyereség reményében vetették eléjük olyan végek, ahol senki se értette az AD&D-t igazán.

Mi szem-szájnak ingere – karakter-felszerelés a BG-ben

A Bioware alapítói nem voltak gyakorlott játékprogramozók – viszont szenvedélyes szerepjátékosok igen. Ez végül többet hozott a konyhára, mint valaha remélték. És a korábbi, béna próbálkozások után végre elnyerte a többi szerepjátékos tetszését. Emellett megmutatta az AD&D örömét azoknak, akiket addig elrettentett a hagyományos szerepjátékkal járó rengeteg papírmunka és kellék.

A Baldur’s Gate-ből 2,8 millió darabot adtak el, vagyonokat kerestek vele. Hamarosan következett a kiegészítő és a második rész. A szerepjáték pedig, amit mindenki temetni készült, a mai napig alapműfajnak számít. A játék harmadik folytatása idén nyáron jelent meg, és szintén nagy sikert aratott.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

Elég minden napnak a maga baja!

Na, ki lesz a főpolgármester? – híradó

Újraszámolták a fővárosi szavazatokat, pert vesztettek a kirúgott tanárok, cicás képekkel tesztel a NASA.