25 éves a Baldur’s Gate

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

1998. december 21-én jelent meg a számítógépes szerepjátékok egyik legfontosabb képviselője, a Baldur’s Gate. Az AD&D szabályrendszeren alapuló fantasy játék három év alatt készült el. A készítő BioWare stúdió nem várt tőle sokat, a szerepjátékok akkoriban nem élték éppen fénykorukat. A többség az egyre látványosabb lövöldözős kalandokat kereste. A szerepjátékosoknak pedig nem jött be, amit a gépes játékok kínáltak. Hiszen azokat többnyire nyereség reményében vetették eléjük olyan végek, ahol senki se értette az AD&D-t igazán.

Mi szem-szájnak ingere – karakter-felszerelés a BG-ben

A Bioware alapítói nem voltak gyakorlott játékprogramozók – viszont szenvedélyes szerepjátékosok igen. Ez végül többet hozott a konyhára, mint valaha remélték. És a korábbi, béna próbálkozások után végre elnyerte a többi szerepjátékos tetszését. Emellett megmutatta az AD&D örömét azoknak, akiket addig elrettentett a hagyományos szerepjátékkal járó rengeteg papírmunka és kellék.

A Baldur’s Gate-ből 2,8 millió darabot adtak el, vagyonokat kerestek vele. Hamarosan következett a kiegészítő és a második rész. A szerepjáték pedig, amit mindenki temetni készült, a mai napig alapműfajnak számít. A játék harmadik folytatása idén nyáron jelent meg, és szintén nagy sikert aratott.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kartonból készültek az olimpikonok ágyai

Minden teszt az mutatja, hogy nagyon strapabíróak!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.