8 hónap után mosta ki az óceán egy nő elveszett pénztárcáját

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Vannak még csodák! – kiálthatunk fel egy kanadai nő, Marcie Callawaert történetének hallatán. Marcie-nak 47 ezer követője van a TikTokon, és rendszeresen posztol arról, hogyan élnek a férjével a tengerparti paradicsomban, egy távoli szigeten, Tofino közelében.

Tavaly júniusban készített egy videót arról, hogy elvesztette a pénztárcáját, amikor éppen csónakba szállt. „Nem húztam be a hátizsákomon a cipzárt, és hallottam a csobbanást, amikor beültem a csónakba” – mesélte később.

A nő ekkor kölcsönkért némi készpénzt egy barátjától, de mivel semmi kedve nem volt ahhoz, hogy új személyi igazolványt és egyéb iratokat csináltasson, megkért egy búvárt, hogy nézzen után a pénztárcának. Hiába. A pénztárca ugyanis sötétzöld volt, úgyhogy teljesen beleolvadt az óceánfenékbe.

Marcie reménykedett abban, hogy a tárca még előkerülhet, és mivel naponta sétál a tengerparton a kutyáival, mindig átbogarássza a dagállyal érkező műanyagokat és törmeléket. A napokban az egyik séta során különös dologra figyelt fel:

az elhagyott pénztárcájára.

„Azonnal tudtam. Megállt bennem az ütő” – magyarázta. Marcie felkapta a telefont, hogy felvegye a jelenetet. Tudta, hogy az emberek először nem fogják elhinni a dolgot, de azt is tudta, hogy kint van a neten a bizonyítéka a tavaly nyári keresőakcióról.

Miután közzétette a videót a homokos, de egyébként teljesen ép állapotban lévő tárcáról, sokan gondolták azt, hogy talán csak meg akarja vezetni az embereket. Az egyik kanadai tévécsatorna azóta előkerítette a fent említett búvárt, aki megerősítette, hogy tavaly nyáron ő próbálta meg felkutatni az elveszett tárcát.

TikTok

A tárcában amúgy csak körülbelül 20 dollár készpénz volt, de a kártyák és a személyi igazolványok mind megvoltak, egészen jó állapotban, annak ellenére, hogy nyolc hónapot csücsültek az óceán fenekén. Az egyetlen komolyabb sérülés az volt, hogy megrozsdásodott a cipzár. (CBC)

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!