A pilóták, akik kiitták a bombázót

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Az alkoholizmus világszerte súlyos probléma. Nemcsak az a baj, hogy a részeg ember hülyeségeket csinál, hanem az is, hogy a szesz függőséget okoz. És ezért már a józan ember is megtesz bármit, hogy ne legyen józan. Isznak az északi népek, mert hideg van és sötét, isznak az olaszok és a spanyolok, mert anélkül nincs mulatság. Az arab országokban elvileg tiltja a vallás, úgyhogy oda parfümként csempészik be a szeszt. Magyarországon is nemzeti kincsnek számít a pálinka, és piros betűs ünnepeken a rendőrök tucatjával kapcsolják le az ittas sofőröket.

Borisz Jelcin korábbi orosz elnök részegen táncol

És vannak az oroszok. Talán egyetlen nemzet sem forrt úgy össze az alkohollal, mint ők. A nemzeti ital a vodka, ami igazán egyszerű és hatásos keverék: egy rész tiszta szesz és két rész víz. Mivel szinte végtelen az igény a vodkára, az lényegében pénzként működött sokáig. Így volt ez a Szovjetunióban, azon belül a légierőnél is.

Szeszek szárnyán

A hidegháború alatt a szovjet tudósok és mérnökök emberfeletti küzdelemben próbálták tartani a lépést az amerikaiakkal. Nem maradhattak le! Ha Amerikának szupergyors bombázói és vadászrepülői voltak, nekik is kellett. Meg is építették őket. Az egyik ilyen büszkeség a Tupoljev iroda műve volt, a Tu-22-es bombázó.

Hatalmas gép volt, és roppant nehezen vezethető. Rengeteg baleset történt vele, a legénység állandó életveszélyben dolgozott. Mégis vállalták a kockázatot, mert a gép gazdaggá tette őket, sőt a reptéri technikusokat is. Úgy hívták maguk között: a Fejőstehén.

A Tu-22-est hosszú repülésekre tervezték, és ehhez nélkülözhetetlen volt a klímaberendezés. Nemcsak a pilótáknak volt szükségük hűtésre, hanem az elektronikának is. A gépek jelentős része tengerészeti járőr volt, egy sor radarral és egyéb felszereléssel. A hűtőberendezés pedig alkohollal működött. Egyes változatok 400 liter alkoholos keverékkel szálltak fel, és ez a folyadék lényegében vodka volt.

Csapatmunka, közös vodka

A jó pilóta kívül-belül ismeri a gépét, szóval hamar rájöttek, hogy kincset találtak. Persze a hadsereg számon tartotta a hűtőfolyadékot, úgyhogy meg kellett egyezni a szerelőkkel is. A pilóták takarékoskodtak a hűtéssel repülés közben. Akár úgy is, hogy nem kapcsolták be azokat a zümmögő készülékeket, amiket hűteni kellett. Az így megspórolt alkoholt a technikusok leszállás után azonmód kannákba csapolták, megosztoztak rajta, és szépen hazacsempészték. Eladni nem volt nehéz: vodkára mindig akadt kereslet.

Sohasem tudjuk meg, hány járőrgép repült vakon, kikapcsolt radarral, hogy legyen mit inni. De végül is nem történt baj. Természetesen a főtisztek tudták, mi folyik – vodka! De egyrészt ők is megkapták a részüket az üzletből. Másrészt tehetetlenek voltak: a makrancos, veszélyes, elit pilótákat követelő repülőkhöz nem lett volna könnyű új személyzetet találni.

A Tu-22-es bombázókat régen kivonták a szolgálatból, az újabb gépekben már nem vodka biztosítja a hűtést. De az emberek ugyanolyanok, mint régen: isznak, és ha már rákaptak, a föld alól is előkerítik a szeszt. Vagy a levegőből.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Előző cikk
Következő cikk

Még izgulhatnak a továbbjutás miatt a focidrukkerek, az űrben rekedt két űrhajós – híradó

Az EU megkerülte a magyar vétót az ukránoknak szánt segélynél, egy csacsi pedig jávorszarvasnak állt.

Százötven éves a fogaskerekű

Majdnem megszűnt, de szerencsére még utazhatunk rajta.

Ki ez a Soros György?

Miért lett közellenség? És miért támogatta a fiatal Orbán Viktort?