Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ez egy gyönyörű nap, ne hagyjátok, hogy elmúljon! Napos-felhős idő lesz ma, északon záporok, zivatarok tehetnek be a tavaszi időnek, de a délutáni hőmérséklet ideális lesz bármilyen szabadtéri programhoz.

Vagy ahhoz, hogy pihenéssel töltsük a pünkösdi hosszú hétvégét és elégedetten nyúljunk végig a sezlonon, vagyis a heverőn. Ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor: a fej számára kissé magasított, támlátlan, rugózott kárpitozott ülő és egyszemélyes fekvőbútoron. Az igazi, régi sezlonok már nem túl divatosak, a helyüket a kényelmes fekvőfotelek vették át.

Az Alexandrákat és az Erikeket köszöntjük, előbbi azt jelenti, hogy embereket oltalmazó, harcra kész, utóbbi azt, hogy nagyrabecsült. A hétvégére egy sor szórakoztató anyaggal készültünk nektek.

Mai útikönyvünkben például Írországgal foglalkozunk majd. Ez az ötmilliós kis ország számos kulturális kincset adott a világnak, például 1976-ban a U2 együttest. A világ egyik legismertebb zenekarának néhány dalát talán te is ismered: a One, a With or Without You vagy a Vertigo már bőven benne van a korban, de időnként még most is felcsendül a rádióban.

A U2 szerzeménye a felemelő Beautiful Day is. A dal üzenete, hogy akkor is próbáljunk örömet lelni a világ szépségeiben, ha már sok mindent elvesztettünk. Szóval mi mással is nyithatnánk egy hosszú hétvégét? It’s a beautiful day / Don’t let it get away!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?