Agyad eldobod: kutyákat festettek pandának Kínában

Az emberi leleményesség (és butaság) határtalan, ezért kevés dolgon lepődünk meg, de azért arra, amit egy kínai állatkert bepróbált, még mi is felkaptuk a fejünket.

Mint arról már írtunk nektek, a világ összes állatkertjében lévő panda Kína tulajdona. Vagyis a kínai állam általában úgy ad oda pandákat állatkerteknek, hogy a tulajdonjogukat megtartja. Ez alól jelenleg csak egy kivétel van, a Mexikóvárosi állatkertben élő Xin Xin. Ő az 1975-ben Mexikónak ajándékozott pandapárnak a nősténye.

Tehát Kína büszke a pandáira, és mit tud tenni egy kínai állatkert, ha nincs pandája? Befest egy másik állatot pandának.

Ezt tette Tajzsou városának állatkertje, ahol csaucsau kutyákra pingáltak fekete és fehér foltokat, hogy „pandának tűnjenek”. Azt nem tudjuk, hogy a „panda” egyszer csak felugatott, futkorászott, esetleg egy jó szaftos csontot rágott, vagy csaholt – dolgok, amiket egyetlen valódi panda nem tesz –, vagy szimplán elég volt tájuk nézni, de az állatkert álpandái lebuktak.

A látogatók amúgy 20 jüant, azaz 1000 forintot fizettek, hogy láthassák a pandának festett kutyákat.

Az állatkert azzal védekezett, hogy mivel nem volt pandájuk, akartak csinálni párat. Nyilván az állatvédők a kutyákra kent festék miatt is kiakadtak, de erre is csak annyit tudtak mondani: az emberek is festik a hajukat.

Nem ez az első eset, hogy egy kínai állatkert állatot hamisított. 2023-ban a hangcsoui állatkertet gyanúsították meg azzal, hogy az egyik emberszerűen viselkedő medvéje valójában jelmezbe öltözött ember. Az állatkert tagadta a vádat. (SkyNews)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Na, ki lesz a főpolgármester? – híradó

Újraszámolták a fővárosi szavazatokat, pert vesztettek a kirúgott tanárok, cicás képekkel tesztel a NASA.

Ki a szöszt érdekel a foci? Kutatás!

Téged például érdekel? Vagy kicsit sem? Kutatjuk a véleményedet!