Cuki álarcos banditák tartják rettegésben Tokiót

Japán fővárosában, Tokióban annyira elszaporodtak a mosómedvék, hogy a hatóságok kénytelenek csapdákat állítani nekik. A lakosokat pedig arra kérik, hogy jelentsék, ha ezt az álarcos alakot látják:

Pixabay

Tokióban az elmúlt évtizedben megötszöröződött a mosómedvék száma. Az állatok szemtelenek, a házak körül dézsmálják a kukákat, és még a lakásokba is bemennek. Emellett jelentősen veszélyeztetik a helyi élővilágot. A mosómedvék ugyanis invazív, azaz nem őshonos állatok Japánban, ez a faj Észak-Amerikából került a szigetre. Eleinte háziállatként tartották. A népszerűségük a hetvenes években nőtt meg, egy akkor nagyon sikeres mosómedvés animesorozat után. Aztán ahogy lenni szokott, sok kis házikedvenc megszökött, vagy egyszerűen szabadon engedték őket.

A szökevények pedig rendkívül jól érzik magukat, nagyon könnyen és gyorsan alkalmazkodtak a szabad élethez. Főleg Tokió kertvárosi részein és a város körüli mezőgazdasági területeken bandáznak, ahol nagy károkat okoznak. A mezőgazdasági minisztérium szerint a fő célpontjaik a gyümölcsösök és más veteményesek, ahol az elmúlt évben 450 millió jen, azaz több mint egymilliárd forint kárt okoztak.

A hatóságok arra is figyelmeztetnek, hogy a mosómedvét még csak véletlenül sem szabad összekeverni a tanuki nevű őshonos nyestkutyafajtával. A kutyát nem véletlenül nevezik mosómedve-kutyának, nagyon hasonlítanak egymásra. A tanukikat az ősidők óta szerencsehozó állatnak tartják, ezért sokszor tartanak őket ábrázoló figurákat boltok és éttermek bejáratánál. (theguardian.com)

Nem mosómedve, hanem tanuki. kép: Wikipedia

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Miért félnek a macskák az uborkától?

Bármennyire is nevetnek rajta a gazdik, a találkozás traumatikus lehet a macskák számára.

Jó reggelt!

Meleg is lesz, melegek is, sőt szivárvány is várható! Vagyis ugorgyán! Meg ufók!

Kidobták Magyar Pétert egy bulihelyről, Orbán Viktor házasodó fotelekről beszélt – híradó

És még: meghosszabbították a hőségriadót, Múzeumok Éjszakája lesz holnap.