Megvan az új magyar űrhajós, hírességparádé volt az Azahriah-koncerteken – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Kapu Tibor kutatóűrhajós lehet az, akit Magyarország hosszú évtizedek után ismét a világűrbe küld, míg a tartalék űrhajós Cserényi Gyula lesz. Ők fogják elvégezni a kiképzés utolsó fázisát, jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Az első magyar űrhajós Farkas Bertalan volt 44 évvel ezelőtt. A mostani küldetésre 240-en jelentkeztek, közülük egy rendkívül összetett folyamat során a szakértők végül kiválasztottak négy jelöltet, akik komoly kiképzésen estek át. (MTI)

Fotó: Magyar Péter / Facebook

Hiába szabta meg a köztévé, hogy miről beszélhet majd a rendelkezésére álló nyolc percben a vita alatt, ő arról fog beszélni, ami szerinte a magyar emberek problémája – mondta Magyar Péter az ATV Heti Naplójában. A vitaműsor körüli hercehurcáról itt írtunk nektek korábban. Magyar Péter azt is elmondta, hogy egyetlen főpolgármester-jelöltet sem tud jó szívvel támogatni.

Megtalálták a verőcei hajóbaleset újabb áldozatát, a 30 éves Villányi Olivért, akinek holttestét Szigetújfalu közelében sodorta partra a Duna. Híradónk élesedése után derült ki, hogy megtalálták az utolsó áldozat holttestét is, egy 19 éves nőét. Még nincs pontos információ arról, hogyan történt a baleset, hogyan kerülhetett a motorcsónak a nagy hajóknak fenntartott sávba a Dunán. A szállodahajó kapitánya észre sem vette az ütközést, csak jóval később tudta meg, mi történt, amikor megállították őket. A kihallgatások és vizsgálatok továbbra is zajlanak. A szállodahajó kapitányát őrizetbe vették. (BRFK)

Az amerikai nagykövet Azahriáhra bulizik. (Forrás: X)
Az amerikai nagykövet Azahriahra bulizik. (Forrás: X)

Kész ismertember-kavalkád volt a hétvégi Azahriah-koncerteken. Kint volt többek között David Pressman amerikai nagykövet, Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt, Csonka András színész, Till Atilla műsorvezető, az új politikus Magyar Péter Rost Andrea és Nagy Ervin társaságában, Szoboszlai Dominik, Szinetár Dóra és Majoros Hajnalka, Majka felesége is. A jelenlévők beszámolói alapján a koncertek baromi látványosak voltak, és a harmadik napra sem fulladt ki a fiatal énekes lelkesedése.

Vágja a centit az eutanáziához való jogért küzdő, gyógyíthatatlan betegségben szenvedő volt alkotmányjogász, Karsai Dániel. Facebook-oldalán tette közzé, hogy az Alkotmánybíróság most szerdán dönt a népszavazási ügyekben, vagyis abban is, amit Karsaiék adtak be arról, indítható-e népszavazás az eutanáziáról. Az is kiderült, hogy június 13-án hozzák nyilvánosságra, hogyan döntött a strasbourgi Emberi Jogok Egyetemes Bírósága (EJEB) a Karsai Dániel kontra Magyarország ügyben. Karsai ugyanis beperelte a magyar államot, mert véleménye szerint az életvégi döntések meghozatalának teljes tilalma alapvető emberi jogait sérti.

Ha hétvégén a budapesti Hősök terénél jártatok és orosz harckocsikat láttatok, arra itt a magyarázat: Ryan Reynolds forgat nálunk egy jó darabig. A film kellékei voltak ezek a járművek, na meg egy nagy rakéta, ami az elmúlt hetekben a Nyugati környékén is feltűnt. A film címe amúgy Mayday. És állítólag Budapesten van Reynolds felesége, a Gossip Girlből ismert Blake Lively és gyerekeik is. (Blikk)

A mai napi állatban baromfikkal jövünk, pontosabban kóbor csirkékkel. A norfolki Snettishamben, egy erdős területen él szabadon vagy száz szárnyas, és senki nem tudja, kihez tartoznak. Viszont elég sok bajt okoznak, mert bekószálnak a faluba és összekapirgálnak szépen gondozott kerteket. A helyi lakosokkal ellentétben a turistáknak nagyon tetszik az attrakció, ezért magvakat szórtak szét nekik, amitől viszont a patkányok szaporodtak el. A terrorcsirkékre egyelőre még nem született megoldás. (The Guardian)

(Kiemelt kép: Kapu Tibor. Forrás: KKM/MTI)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kartonból készültek az olimpikonok ágyai

Minden teszt az mutatja, hogy nagyon strapabíróak!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.