Megvan az új magyar űrhajós, hírességparádé volt az Azahriah-koncerteken – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Kapu Tibor kutatóűrhajós lehet az, akit Magyarország hosszú évtizedek után ismét a világűrbe küld, míg a tartalék űrhajós Cserényi Gyula lesz. Ők fogják elvégezni a kiképzés utolsó fázisát, jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Az első magyar űrhajós Farkas Bertalan volt 44 évvel ezelőtt. A mostani küldetésre 240-en jelentkeztek, közülük egy rendkívül összetett folyamat során a szakértők végül kiválasztottak négy jelöltet, akik komoly kiképzésen estek át. (MTI)

Fotó: Magyar Péter / Facebook

Hiába szabta meg a köztévé, hogy miről beszélhet majd a rendelkezésére álló nyolc percben a vita alatt, ő arról fog beszélni, ami szerinte a magyar emberek problémája – mondta Magyar Péter az ATV Heti Naplójában. A vitaműsor körüli hercehurcáról itt írtunk nektek korábban. Magyar Péter azt is elmondta, hogy egyetlen főpolgármester-jelöltet sem tud jó szívvel támogatni.

Megtalálták a verőcei hajóbaleset újabb áldozatát, a 30 éves Villányi Olivért, akinek holttestét Szigetújfalu közelében sodorta partra a Duna. Híradónk élesedése után derült ki, hogy megtalálták az utolsó áldozat holttestét is, egy 19 éves nőét. Még nincs pontos információ arról, hogyan történt a baleset, hogyan kerülhetett a motorcsónak a nagy hajóknak fenntartott sávba a Dunán. A szállodahajó kapitánya észre sem vette az ütközést, csak jóval később tudta meg, mi történt, amikor megállították őket. A kihallgatások és vizsgálatok továbbra is zajlanak. A szállodahajó kapitányát őrizetbe vették. (BRFK)

Az amerikai nagykövet Azahriáhra bulizik. (Forrás: X)
Az amerikai nagykövet Azahriahra bulizik. (Forrás: X)

Kész ismertember-kavalkád volt a hétvégi Azahriah-koncerteken. Kint volt többek között David Pressman amerikai nagykövet, Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt, Csonka András színész, Till Atilla műsorvezető, az új politikus Magyar Péter Rost Andrea és Nagy Ervin társaságában, Szoboszlai Dominik, Szinetár Dóra és Majoros Hajnalka, Majka felesége is. A jelenlévők beszámolói alapján a koncertek baromi látványosak voltak, és a harmadik napra sem fulladt ki a fiatal énekes lelkesedése.

Vágja a centit az eutanáziához való jogért küzdő, gyógyíthatatlan betegségben szenvedő volt alkotmányjogász, Karsai Dániel. Facebook-oldalán tette közzé, hogy az Alkotmánybíróság most szerdán dönt a népszavazási ügyekben, vagyis abban is, amit Karsaiék adtak be arról, indítható-e népszavazás az eutanáziáról. Az is kiderült, hogy június 13-án hozzák nyilvánosságra, hogyan döntött a strasbourgi Emberi Jogok Egyetemes Bírósága (EJEB) a Karsai Dániel kontra Magyarország ügyben. Karsai ugyanis beperelte a magyar államot, mert véleménye szerint az életvégi döntések meghozatalának teljes tilalma alapvető emberi jogait sérti.

Ha hétvégén a budapesti Hősök terénél jártatok és orosz harckocsikat láttatok, arra itt a magyarázat: Ryan Reynolds forgat nálunk egy jó darabig. A film kellékei voltak ezek a járművek, na meg egy nagy rakéta, ami az elmúlt hetekben a Nyugati környékén is feltűnt. A film címe amúgy Mayday. És állítólag Budapesten van Reynolds felesége, a Gossip Girlből ismert Blake Lively és gyerekeik is. (Blikk)

A mai napi állatban baromfikkal jövünk, pontosabban kóbor csirkékkel. A norfolki Snettishamben, egy erdős területen él szabadon vagy száz szárnyas, és senki nem tudja, kihez tartoznak. Viszont elég sok bajt okoznak, mert bekószálnak a faluba és összekapirgálnak szépen gondozott kerteket. A helyi lakosokkal ellentétben a turistáknak nagyon tetszik az attrakció, ezért magvakat szórtak szét nekik, amitől viszont a patkányok szaporodtak el. A terrorcsirkékre egyelőre még nem született megoldás. (The Guardian)

(Kiemelt kép: Kapu Tibor. Forrás: KKM/MTI)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Még izgulhatnak a továbbjutás miatt a focidrukkerek, az űrben rekedt két űrhajós – híradó

Az EU megkerülte a magyar vétót az ukránoknak szánt segélynél, egy csacsi pedig jávorszarvasnak állt.

Százötven éves a fogaskerekű

Majdnem megszűnt, de szerencsére még utazhatunk rajta.

Ki ez a Soros György?

Miért lett közellenség? És miért támogatta a fiatal Orbán Viktort?