Egy 58 éves nagymama döntötte meg a plankelés világrekordját

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Egy újabb világrekorddal jelentkezünk, ezúttal Kanadából, ahol az 58 éves DonnaJean Wilde megdöntötte a leghosszabb ideig kitartott plank világrekordját.

De mi is az a plank? Egy olyan gyakorlat, ami főleg a törzs izmait fejleszti. A fekvőtámaszhoz hasonló, ám behajlított karokkal, egyenes háttal kezdődik és ennek a pozíciónak a tartásával folytatódik. Miközben tartod, izzadsz, sírni akarsz és világgá menni, de valójában szépen edzi a testedet. Így néz ki:

Pixabay

DonnaJean Wilde 4 óra 30 percig és 11 másodpercig tartotta a planket azon a kísérleten, amit még március végén tartottak a kanadai Alberta egyik városában. Wilde ideje tíz percet vert az előző, 2019-ben jegyzett rekorderre, aki egyébként szintén kanadai volt. (Mi lehet ott a levegőben?)

A rekord felállításához Wilde-nak végig a földön kellett tartania az alkarjait és a lábujjait, a teste többi részét pedig fel kellett emelnie a földről. Mind a 4 és fél órán keresztül egyenesnek kellett maradnia. Wilde elmondta, hogy a 12 unokája motiválta arra, hogy megdöntse a rekordot, akik persze el is mentek megnézni, ahogy a nagymamájuk végrehajtja a feladatot.

GWR

A világrekordokat jegyző Guinness World Records szerint Wilde körülbelül 12 évvel ezelőtt kezdett plankelni, miután csuklósérülést szenvedett és már nem nagyon tudott futni és súlyokat emelgetni. A nőnek krónikus kéz-és karfájdalmai lettek, de rájött, hogy a plankelés jó sport lenne neki, ráadásul úgy is tudja csinálni, hogy közben könyvet olvas.

Wilde amúgy egy kanadai iskolában döntötte meg a rekordot, ahol korábban igazgatóhelyettes és tanár volt. Általában naponta három órát is képes plankelni, de amíg a rekordra készült, volt, hogy napi hat órán át is tartotta a pózt.

GWR

A nő elmondta a Guinnessnek, hogy a rekordkísérlet első két órája gyerekjáték volt, de az utolsó pár óra már nehezebb. A könyöke is elkezdett fájni, de végül sikerült koncentráltnak maradnia. A rekord megdöntéséről elmondta: még mindig nem tudja elhinni, hogy megtörtént. „Olyan érzés, mint egy álom”. Annak, aki el akarna kezdeni plankelni, Wilde azt tanácsolta: próbálkozz és gyakorolj tovább. Amikor olvasni kell vagy laptopon dolgozni, csak állj a padlóra, és csináld a földön!” (ABC News / Guinness World Records)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!