Egy 58 éves nagymama döntötte meg a plankelés világrekordját

Egy újabb világrekorddal jelentkezünk, ezúttal Kanadából, ahol az 58 éves DonnaJean Wilde megdöntötte a leghosszabb ideig kitartott plank világrekordját.

De mi is az a plank? Egy olyan gyakorlat, ami főleg a törzs izmait fejleszti. A fekvőtámaszhoz hasonló, ám behajlított karokkal, egyenes háttal kezdődik és ennek a pozíciónak a tartásával folytatódik. Miközben tartod, izzadsz, sírni akarsz és világgá menni, de valójában szépen edzi a testedet. Így néz ki:

Pixabay

DonnaJean Wilde 4 óra 30 percig és 11 másodpercig tartotta a planket azon a kísérleten, amit még március végén tartottak a kanadai Alberta egyik városában. Wilde ideje tíz percet vert az előző, 2019-ben jegyzett rekorderre, aki egyébként szintén kanadai volt. (Mi lehet ott a levegőben?)

A rekord felállításához Wilde-nak végig a földön kellett tartania az alkarjait és a lábujjait, a teste többi részét pedig fel kellett emelnie a földről. Mind a 4 és fél órán keresztül egyenesnek kellett maradnia. Wilde elmondta, hogy a 12 unokája motiválta arra, hogy megdöntse a rekordot, akik persze el is mentek megnézni, ahogy a nagymamájuk végrehajtja a feladatot.

GWR

A világrekordokat jegyző Guinness World Records szerint Wilde körülbelül 12 évvel ezelőtt kezdett plankelni, miután csuklósérülést szenvedett és már nem nagyon tudott futni és súlyokat emelgetni. A nőnek krónikus kéz-és karfájdalmai lettek, de rájött, hogy a plankelés jó sport lenne neki, ráadásul úgy is tudja csinálni, hogy közben könyvet olvas.

Wilde amúgy egy kanadai iskolában döntötte meg a rekordot, ahol korábban igazgatóhelyettes és tanár volt. Általában naponta három órát is képes plankelni, de amíg a rekordra készült, volt, hogy napi hat órán át is tartotta a pózt.

GWR

A nő elmondta a Guinnessnek, hogy a rekordkísérlet első két órája gyerekjáték volt, de az utolsó pár óra már nehezebb. A könyöke is elkezdett fájni, de végül sikerült koncentráltnak maradnia. A rekord megdöntéséről elmondta: még mindig nem tudja elhinni, hogy megtörtént. „Olyan érzés, mint egy álom”. Annak, aki el akarna kezdeni plankelni, Wilde azt tanácsolta: próbálkozz és gyakorolj tovább. Amikor olvasni kell vagy laptopon dolgozni, csak állj a padlóra, és csináld a földön!” (ABC News / Guinness World Records)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

Elég minden napnak a maga baja!

Na, ki lesz a főpolgármester? – híradó

Újraszámolták a fővárosi szavazatokat, pert vesztettek a kirúgott tanárok, cicás képekkel tesztel a NASA.