Egy amerikai pár kutyája megevett 4000 dollár készpénzt

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Nem mindennapi állatbűnözés történt Pittsburgh-ben, az Egyesült Államokban. Egy házaspár kutyája megevett egy 4000 dollárral teli borítékot. A párnak 3550 dollárt sikerült visszaszereznie – pontosan úgy, ahogy sejted.

Clayton Law a Washington Postnak elmondta, hogy ő és a felesége, Carrie épp a kerítést újították fel, a munkások pedig készpénzben kérték a fizetést. Miután kivették a 4000 dollárt 100-as és 50 dolláros címletekben a megtakarítási számláról, kitették azt egy borítékban a konyhapultra.

ooolalaw / Instagram

A pár kutyája, Cecil azonban akcióba lépett, harminc perccel később pedig Clayton döbbenten tapasztalta, hogy megrágott készpénzdarabok hevernek a földön. Ekkor kikiabált a feleségének, ő pedig berohant a szobába. Először azt hitte, rosszul hallotta a férjét, de amikor meglátta a kutya körül heverő fecniket, rögtön rájött, mi történt.

„Azt hittem, szívrohamot kapok. Cecil tényleg megette a pénzt”.

Cecil amúgy egy hétéves goldendoodle kutya, aki kölyökkora óta lakik a családdal. Állítólag igen válogatós, és az sem érdekli, amikor valaki egy darab szaftos husit hagy a pulton. Cecil lehet, nem kívánós, viszont anyagias. A gazdái egyébként nem voltak dühösek, inkább meglepődtek, mert nem jellemző a négylábúra a rosszalkodás.

ooolalaw / Instagram

Cecil a hadművelet után szundikált egyet a nappaliban, a gazdái pedig pánikolva hívták az állatorvost a további teendők ügyében. Az orvos azt mondta, hogy amíg a kutya rendesen eszik és iszik, addig minden rendben lesz. A házaspár ekkor úgy döntött, hogy mentik a menthetőt.

Összegyűjtötték az elszakadt, földön heverő bankjegyeket, körülbelül 1500 dollárt tudtak összerakni. Ezután felhívták a bankot, és elmesélték, mi történt. A feleség elmondta, úgy érezte magát, mint egy gyerek, akinek a kutyája megette a háziját.

A bankigazgató azonban elmagyarázta, hogy az intézmény visszavesz minden olyan bankjegyet, amelyet a teljes sorszámmal együtt ragasztottak össze. A pár tudta, hogy a 2500 dollárral teli kutyájuktól csak egyféleképpen kaphatják vissza a pénzt.

Cecil aznap este amúgy kihányt néhány elszakadt százast, a következő két napban pedig közelről figyelték a gazdái, amikor könnyített magán. Begyűjtötték, majd átmosták az ürüléket, a szárítás után pedig türelmesen összeragasztgatták a dollárokat. Egyébként több felvételt is készítettek a folyamatról, ezeket ide kattintva tudod megnézni.

ooolalaw / Jessica Guay / Instagram

„Álltunk, és vártuk, hogy a kutya kimenjen vécézni, hogy a maradék pénzt is megkaphassuk” – nyilatkozta a pár. Ők, azon túl, hogy egyáltalán nem haragudtak a kutyára, végigröhögték a kakivadász napokat. Cecil udvaron elhelyezett összegeiből összesen 3550 dollárt szereztek vissza. Egy pénzdarabot azonban megtartottak, hogy bekeretezhessék és kitehessék a falra – mint Cecil legnagyobb műalkotását.

Kiemelt kép: ooolalaw/Instagram

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?