És vízibicikliző medvéket láttál már?

Csodás fotók készültek nemrég az angliai Woburn Safari Parkban. Rengeteget esett ott mostanában, a parkban pedig kialakult egy igen méretes tócsa. Az egyik gondozó a vízre engedett egy hattyú alakú kis csónakot, hogy szórakoztassa az állatokat – az eredményre pedig nem kellett sokat várnia.

Néhány fekete medve egyáltalán nem vesztegette az idejét, és kis idő alatt birtokba vette a ladikot:

Woburn Safari Park

A fekete medve a leggyakoribb medve Észak-Amerika erdeiben, bár ott nem gyakran közlekednek hattyú alakú vízijárművel. A macik 1,9 méter magasra is megnőhetnek, a testsúlyuk pedig akár a 300 kilogrammot is elérheti.

A medvék természetüknél fogva nagyon kíváncsi állatok, a gondozók pedig újabb és újabb módszerekkel igyekeznek olyan élőhelyet biztosítani nekik, amelyek serkentik a természetes táplálékkereső viselkedésüket, valamint aktívan tartja az elméjüket és a testüket. Igen, a hattyúcsónak talán egy kevésbé hagyományos módszer, de nagy sikert aratott.

A fotókon látható fiatal fekete medvék – Harvard, Maple, Colorado és Aspen – egyébként testvérek, és a nap legnagyobb részében, játszanak, esznek, szundikálnak vagy épp egymással birkóznak.

Kiemelt kép: Woburn Safari Park

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Te milyen gyorsan gépelsz az orroddal?

Egy újabb kiváló világrekord!

Jó reggelt!

Baromi meleg lesz ma!

Jöhet az elméleti tesióra, kaszált Azahriah a Puskás-koncertekkel – híradó

Ha valaki próbálta már az elméleti kötélmászást, mindenképpen tudassa velünk!