És vízibicikliző medvéket láttál már?

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Csodás fotók készültek nemrég az angliai Woburn Safari Parkban. Rengeteget esett ott mostanában, a parkban pedig kialakult egy igen méretes tócsa. Az egyik gondozó a vízre engedett egy hattyú alakú kis csónakot, hogy szórakoztassa az állatokat – az eredményre pedig nem kellett sokat várnia.

Néhány fekete medve egyáltalán nem vesztegette az idejét, és kis idő alatt birtokba vette a ladikot:

Woburn Safari Park

A fekete medve a leggyakoribb medve Észak-Amerika erdeiben, bár ott nem gyakran közlekednek hattyú alakú vízijárművel. A macik 1,9 méter magasra is megnőhetnek, a testsúlyuk pedig akár a 300 kilogrammot is elérheti.

A medvék természetüknél fogva nagyon kíváncsi állatok, a gondozók pedig újabb és újabb módszerekkel igyekeznek olyan élőhelyet biztosítani nekik, amelyek serkentik a természetes táplálékkereső viselkedésüket, valamint aktívan tartja az elméjüket és a testüket. Igen, a hattyúcsónak talán egy kevésbé hagyományos módszer, de nagy sikert aratott.

A fotókon látható fiatal fekete medvék – Harvard, Maple, Colorado és Aspen – egyébként testvérek, és a nap legnagyobb részében, játszanak, esznek, szundikálnak vagy épp egymással birkóznak.

Kiemelt kép: Woburn Safari Park

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?